Sport en recreatie

Expertise in openbare sport en recreatie

De manier waarop de openbare ruimte wordt ingericht verschuift. Steeds vaker sporten mensen niet alleen in de sportschool maar ook buiten. Gemeentes en andere instanties spelen met nieuwe voorzieningen in op deze groeiende behoefte aan buiten sporten. Ook voor deze openbare sport- en recreatievoorzieningen kunt u bij Griekspoor terecht. Wij hebben veel ervaring in het plaatsen en onderhouden van fitnessapparaten en andere openbare sportieve voorzieningen.

Daarnaast bieden we een uitgebreide lijn straatmeubilair. Duurzaamheid, vandalismebestendigheid en veiligheid staan voorop bij de ontwikkeling van onze jongerenontmoetingsplekken, al dan niet uitgerust met een ‘graffiti wall’. Door ontwerp, materialen en afwerking heeft ons straatmeubilair een lange levensduur, weinig onderhoud en een zowel functionele als fraaie vormgeving. Wij zijn op ons best wanneer we in overleg met de opdrachtgever een unieke oplossing mogen bedenken. Zo zat de gemeente Amsterdam in haar maag met de beroemde “I AMsterdam” letters. Griekspoor heeft ze getransformeerd tot een waar outdoor freestylepark met een eigentijdse functie in de openbare ruimte (zie onze referentieprojecten).

Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van onze speerpunten. We trachten door hergebruik van bestaande toestellen of ondergronden circulariteit te bereiken. Wij bieden duurzame oplossingen die de kwaliteit en daarmee ook de levensduur verlengen. Griekspoor heeft het ISO14001 milieucertificaat. Dat betekent dat we continu op zoek zijn naar betere en duurzamere oplossingen. Dit doen we door jaarlijks te controleren of onze leveranciers en producten nog voldoen aan onze milieustandaarden. Ook brengen wij onze CO2-uitstoot in kaart en hebben sinds 2017 de maximale trede van de CO2-certificering.

Kwaliteit en service

Ons aanbod valondergronden voldoet aan de NEN-EN 1177 normering. In deze norm staat hoe de eisen aan de valdemping bepaald en getest worden. Griekspoor neemt bij elk toestel mee wat de kritische valhoogte is (aan de hand van de voorschriften en certificaten) om vervolgens een passende vloer aan te brengen. Griekspoor zorgt voor periodiek onderhoud van zowel ondergronden als toestellen, dit verlengt de levensduur en verhoogt de veiligheid voor sporters en recreanten. We bieden zelfs een 24/7 calamiteitenservice zodat u geen omkijken heeft naar (spoed)reparaties van eventuele defecten. Wij onderscheiden ons niet alleen door gegarandeerde kwaliteit maar ook door service, korte lijnen, flexibiliteit in de uitvoering en hoofdaannemerschap. Van basisscholen tot bejaardenhuizen, wij denken graag mee over een creatieve en sportieve invulling van de openbare ruimte.

Projecten