Nieuw ontwerp en aanleg

Speelplaatsen: ontwerp en aanleg

Griekspoor ontwerpt speelplaatsen in alle soorten en maten en legt deze aan. Meestal in de publieke ruimte, soms bij private gebouwen of kantoren. Ons ontwerp houdt rekening met de leeftijd en zo mogelijk de eigen wensen van de gebruikers. Na bespreking wordt dit aangepast en omgezet in een duidelijke ontwerptekening, zodat u precies weet hoe een en ander eruit komt te zien. Na akkoord wordt het project overgedragen aan de monteurs voor realisatie. Griekspoor levert toestellen van alle A-leveranciers, of ze nu van kunststof, van hout of van (roestvrij) staal moeten zijn. En als u specifieke wensen heeft ontwerpen we de toestellen zelf en produceren ze in onze werkplaats. Het resultaat is altijd een aantrekkelijk, speelveilig en vandalismebestendige speelplaats.

Wij hebben alles in huis om een speellocatie snel en compleet (opnieuw) in te richten. Naast het plaatsen van de speeltoestellen omvat dit ook de aanleg van alle typen valdempende ondergronden, het omringende straatwerk en eventuele beplanting. Ook het omzetten van kolken en het plaatsen van hekwerk behoren tot de vaste werkzaamheden. Speeltoestellen worden al zoveel mogelijk in de werkplaats van Griekspoor in elkaar gezet. Vervolgens worden zij afgebouwd of in enkele componenten naar de speelplaats vervoerd. Daardoor is de bouwtijd op locatie zo kort mogelijk. Na de aanleg bieden wij ook renovatie, inspectie, onderhoud en reparatie.

Veilig spelen

Griekspoor beschikt over het KOMO-procescertificaat BRL 9921, dat essentiële eisen bevat voor een veilige speelomgeving. Zo moeten bijvoorbeeld de afmetingen van openingen waar kinderen doorheen kunnen aan strenge minimale vereisten voldoen. Spelende kinderen mogen uiteraard nóóit klem komen te zitten met hoofd, vingers of andere lichaamsdelen. Ons bedrijf legt elk jaar de audit af voor de verlenging van dit procescertificaat. Wij werken dus altijd volgens de laatste richtlijnen. Verder is er de wettelijk verplichte keuring van speeltoestellen door het Keurmerkinstituut. Ook deze richtlijnen zijn een belangrijk uitgangspunt voor ons werk. Griekspoor hanteert bovendien de richtlijnen van NUSO. Dit is de organisatie die in Nederland het spelen en bewegen in de open lucht stimuleert met advies over speelruimte en leefbaarheid.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van onze speerpunten. Bij de realisatie van nieuwe speelvoorzieningen staat circulariteit voorop. Vaak kunnen we bestaande toestellen of ondergronden hergebruiken. Wij bieden duurzame oplossingen die de kwaliteit en daarmee ook de levensduur van speeltoestellen verlengen. Griekspoor heeft het ISO14001 milieucertificaat. Dat betekent dat we continu op zoek zijn naar betere en duurzamere oplossingen. Dit doen we door jaarlijks te controleren of onze leveranciers en producten nog voldoen aan onze milieustandaarden. Ook brengen wij onze CO2-uitstoot in kaart en hebben sinds 2017 de maximale trede van de CO2-certificering.

Kwaliteit en service

Onze vaste medewerkers zijn met de maximale 2 sterren van Stichting Veilig Spelen gecertificeerd. Wij onderscheiden ons niet alleen door gegarandeerde kwaliteit maar ook door service, korte lijnen, flexibiliteit in de uitvoering en hoofdaannemerschap.