Categorie
Sport en recreatie
Project:

Terras restaurant Long Island

Opdrachtgever:

Restaurant Long Island in Hoofddorp

De vraag vanuit de opdrachtgever, Restaurant Long Island in Hoofddorp, was simpel. Het is altijd gezellig vol in dit mooie restaurant, gelegen aan de Toolenburgse Plas. Maar op zonnige dagen is het dringen voor een plekje op het terras aan de waterkant. Daarom wilde het restaurant graag het terras uitbreiden, zodat meer mensen van het zonnetje kunnen genieten onder het genot van een hapje en een drankje.
De opdrachtgever heeft gekozen voor een terras dat over twee lagen verdeeld is. Daardoor wordt de mensen op het bovenste deel van het terras het uitzicht op het water niet ontnomen. Het terras is met maar liefst 177 m2 uitgebreid. Hiervoor is eerst het nodige grondwerk verricht. Daarna kon het terras gemaakt worden.

Opbouw terras

Het terras bestaat dus uit twee lagen, het bovenste deel en het onderste deel. Deze twee delen worden verbonden door twee trappen. Deze trappen zijn van hetzelfde hout gemaakt als de rest van het terras, waardoor het een mooi geheel vormt. De trappen zijn voorzien van een slijtlaag, waardoor de treden langer mee gaan en de treden minder glad zijn. Ook is in het terras een opslagkast aangebracht. Deze is mooi weggewerkt in het hogere gedeelte van het terras. In deze opslagkast kan het restaurant bijvoorbeeld de kussens voor de loungesets opbergen. Een echte aanwinst voor het restaurant dus, dit terras. Veel ruimte voor zonliefhebbers en tegelijkertijd draagt de materiaalkeuze bij aan de uitstraling van Long Island.

FSC-hout

Het terras is gemaakt van hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk zorgt ervoor dat de bossen op de wereld behouden kunnen blijven. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van verantwoord bosbeheer. Verantwoord bosbeheer kenmerkt zich door het beschermen van het leefgebied van planten en dieren, respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders, hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Al het hout dat bij de projecten van Griekspoor wordt gebruikt, heeft het FSC-keurmerk.