Fietspadcoating Velocoat

FIETSPADCOATING VELOCOAT

Velocoat® is een fietspadcoating die op het bestaande wegdek wordt aangebracht. De coating wordt aangebracht in één arbeidsgang met een korte droogtijd van circa 30 minuten, waardoor de weg sneller weer in gebruik genomen kan worden. De coating is bij uitstek geschikt voor het toevoegen van twee fietsstroken op een gedeelde rijbaan. Velocoat is een sterke fietspadcoating en bovendien flexibel, duurzaam en kostenbesparend.

MATERIAAL

Velocoat Fietspadcoating is duurzaam. Het is reactief, oplosmiddelvrij op basis van PMMA en is snel drogend.  Het product wordt door onze machines airless verwerkt. Dat minimaliseert de verneveling en is daardoor ook beter voor het milieu. De fietspadcoating is slijtvast en voldoende stroef (minimaal 55 srt).

LEVENSDUURverlengend

Velocoat  wordt standaard aangebracht met een laagdikte van 2mm, waardoor er bij regenval geen problemen ontstaan met de afwatering van de weg. Deze laag van 2mm is door de zogenaamde Round Robin-test op slijtage en levensduur getest. Na 4 miljoen overrollingen met een autoband bedroeg de slijtage minder dan 20%. Het spreekt voor zich dat de totale levensduur van de coating afhankelijk is van de verkeersintensiteit. Wij gaan ervan uit dat de coating probleemloos meer dan 8 jaar functioneel blijft.

SNELHEID

De coating is duurzaam en kan door de machinale verwerking bovendien zeer snel worden aangebracht. Griekspoor kan tot 1500 m2 fietspadcoating per dag aanbrengen. Dit zorgt voor een minimum aan overlast voor verkeer en omwonenden. Uiteraard zijn omstandigheden als omgevingstemperatuur, ondergrondtemperatuur en kwaliteit van het wegdek van invloed.