Valondergronden

Speelvoorzieningen: valondergronden

Griekspoor realiseert en onderhoudt al jarenlang succesvol speelvoorzieningen in West-Nederland. Als totaalleverancier hebben wij alles in huis om een speellocatie snel en compleet in te richten. Dit doen wij meestal voor gemeenten, maar ook scholen weten ons te vinden. Samen met opdrachtgever en bewoners/gebruikers kijken we waar de speelbehoefte precies ligt. Wilt u een ondergrond van kunstgras, gietrubber of houtsnippers? Toestellen van hout, RVS of kunststof? Wij maken een zorgvuldig ontwerp en nemen het project van A tot Z uit handen. Van ontwerp tot realisatie, voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Bestaande speelvoorzieningen onderhouden wij op contractbasis zodat u ook daar geen omkijken naar heeft.

Bij speelplaatsen en sportveldjes is de juiste valondergrond van belang voor de veiligheid van de gebruikers. Ook draagt het type ondergrond bij aan de uitstraling van de speelplaats. Griekspoor realiseert en renoveert verschillende soorten valondergronden: van vaste ondergronden als kunstgras en rubber gietvloer tot losse ondergronden zoals valzand of houtsnippers.

Typen ondergronden

  • Kunstgras. Kunstgras als ondergrond bij speelplaatsen is steeds populairder aan het worden. Het biedt meerdere voordelen: het heeft een natuurlijke uitstraling, is waterdoorlatend, makkelijk in onderhoud en heeft een lange levensduur. Kunstgras in leverbaar in diverse kleuren en in verschillende vormen het is allemaal mogelijk. Een ander groot voordeel van de ondergrond is, dat het toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.
  • Rubber gietvloer. Een rubber gietvloer is een slijtvaste en valdempende ondergrond voorzien van een EPDM-toplaag. Door verschillende kleuren te gebruiken worden speelplaatsen of sportveldjes ware eyecatchers. Het materiaal kan op vlakke-, golvende- of schuine oppervlakken worden aangebracht, zodat een afwisselend speellandschap kan worden gecreëerd. Deze valondergrond is makkelijk in onderhoud, verkleurt niet, heeft een lange levensduur en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.
  • Rubber tegels. Rubbertegels (Full-EPDM) zijn eenvoudig te plaatsen, te vervangen en hergebruikt worden doordat ze in het recycleproces tot nieuwe tegels verwerkt kunnen worden. Bovendien hebben rubberen tegels bijna geen onderhoud nodig. Ze worden uiteraard wel vies maar zijn ze makkelijk schoon te maken. De full-EPDM rubberen tegels zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en verkleuren niet.
  • Valzand. Valzand is een speciaal type zand met de juiste korreldikte. De voordelen van het gebruiken van valzand is dat het goed waterdoorlatend is en het geeft dubbel speelplezier doordat kinderen, naast de speeltoestellen, ook in het zand kunnen spelen. Door de zandondergronden periodiek te reinigen, te beluchten, zeven en aanvullen waar nodig, blijven de speelplekken een veilige en gezonde plek om te spelen.
  • Houtsnippers en boomschors. Houtsnippers en boomschors zijn ideaal als valondergrond vanwege de dempende werking. Beide zijn natuurproducten wat bijdraagt aan een natuurlijke uitstraling van de speelplek. Heeft periodiek onderhoud nodig waaronder het verwijderen van vuil en onkruid; jaarlijks frezen; herverdelen en aanvullen van de snippers om het niveau op peil te houden.

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid is één van onze speerpunten. Ook bij de realisatie van valondergronden hebben we circulariteit hoog in het vaandel. Bij renovatie kunnen we soms bestaande ondergronden hergebruiken. Wij bieden duurzame oplossingen die de kwaliteit en daarmee ook de levensduur van de ondergrond verlengen. Griekspoor heeft het ISO14001 milieucertificaat. Dat betekent dat we continu op zoek zijn naar betere en duurzamere oplossingen. Dit doen we door jaarlijks te controleren of onze leveranciers en producten nog voldoen aan onze milieustandaarden. Ook brengen wij onze CO2-uitstoot in kaart en hebben sinds 2017 de maximale trede van de CO2-certificering.

KWALITEIT EN SERVICE

Onze vaste medewerkers zijn met de maximale 2 sterren van Stichting Veilig Spelen gecertificeerd. Wij onderscheiden ons niet alleen door gegarandeerde kwaliteit maar ook door service, korte lijnen en flexibiliteit in de uitvoering.