Beweegbare bruggen

De bruggenbouwers: beweegbare bruggen

Griekspoor onderhoudt een flink deel van alle beweegbare bruggen in West-Nederland. Niet voor niets: geen andere partij heeft alle expertise én al het materieel in eigen huis om elke denkbare beweegbare brug in topconditie te houden. We beheren tientallen moderne bascule- en hefbruggen of ze nu van staal, hout of composiet zijn. Maar ook voor de restauratie van uw karakteristieke, monumentale ophaalbrug bent u bij ons aan het juiste adres. Elektrisch, hydraulisch of mechanisch Рgeen beweegbare brug binnen uw grenzen heeft voor ons geheimen.

Beweegbare brug conserveren

Tijdige en kwalitatieve conservering van brugdelen betekent langer ongestoord gebruik en minder storingen en reparaties. Of het nu gaat om materiaal op locatie of een bouwwerk/constructie, wij behandelen hout, staal en beton en kunnen het voorzien van diverse coatings met elk hun eigen doel. Weerbestendig, slijtvast en duurzaam zijn uitgangspunten.

Optimale bescherming hydraulische cilinders

Griekspoor Thermal Coatings is gespecialiseerd in het aanbrengen en nabewerken van coatings voor hydraulische cilinders. “Thermal Coatings” zijn ‘harde’ coatings. Deze coatings worden thermisch opgebracht: met behulp van een energiebron wordt het coatingmateriaal als een laag op het te beschermen product verspoten. Bij Griekspoor Thermal Coatings worden daartoe plasma, HVOF (High Velocity Oxygen Fuel) en laser gebruikt. Dit resulteert in een harde, uitermate slijt- en corrosievaste, coating die wordt nageslepen om de gespecificeerde passing en ruwheid te bereiken.

Inspectie, onderhoud en reparatie

Griekspoor voert op reguliere basis inspectie, onderhoud en reparatie uit aan beweegbare bruggen, inclusief elektrische, hydraulische en/of mechanische installaties. Aandachtspunten zijn onder andere lagerpunten en bevestigingen. Ook op de werking van onder meer tandwieloverbrengingen, draaipunten en scharnieren wordt gelet. Waar nodig worden deze gereinigd. Ons bedrijf werkt altijd op basis van een maatwerk inspectieprotocol, afgestemd op het type brug. Zie de aparte pagina voor Beheer en Onderhoud.

Storing of calamiteit: 24/7 service

Onze storingen- en calamiteitendienst biedt uitkomst. U bent 7 dagen per week, 24 uur per dag verzekerd van directe ondersteuning in onvoorziene situaties.