Beheer en onderhoud

De Bruggenbouwers: Service en Onderhoud

Goed werkende, veilige en storingsvrije bruggen en sluizen zijn essentieel voor een soepele doorstroming van verkeer. Zowel over de weg als over het water. Daarom is het belangrijk om deze kunstwerken goed en zorgvuldig te onderhouden en te inspecteren. Werk dat door de verouderde staat van veel objecten, de toegenomen verkeersintensiteit en onderhoudsbezuinigingen steeds urgenter wordt. Uitgesteld of achterstallig onderhoud kan namelijk tot storingen, gevaarlijke situaties en hoge herstelkosten leiden. In Griekspoor vindt u hiervoor een ervaren en betrouwbare onderhoudspartner. 

UW KUNSTWERKEN, ONZE ZORG

Service en onderhoud zit in ons DNA. Wij inspecteren en onderhouden al ruim 35 jaar allerlei soorten bruggen en sluizen voor gemeenten en andere (semi) publieke opdrachtgevers. Dit doen we vakkundig, met passie en met plezier. Of het nu gaat om het dagelijks beheer, renovatie of het verzorgen van groot onderhoud, wij hebben de expertise in huis om de conditie van uw kunstwerken te behouden én te verbeteren. Hiermee houden we assets veilig, betrouwbaar en beschikbaar. Zowel op de weg als over het water.

Churchillbrug
Service monteur onderhoud

Beheer en onderhoud op maat

Elk kunstwerk is uniek. Dat betekent maatwerk in beheer en onderhoud. Afgestemd op de individuele onderhoudsbehoefte van het object én uw specifieke wensen en eisen. Via een conditiemeting stelt Griekspoor eerst de technische staat en de onderhoudsbehoefte van een object vast. De uitkomsten van de conditiemeting vormt de basis voor het opstellen van een object specifiek beheer- en onderhoudsplan. Daarna start het onderhoud uit en monitoren we, via periodieke inspecties, of het kunstwerk nog veilig en functioneel is. Onze monteurs registreren alle onderhouds- en inspectiedata rechtstreeks in het  onderhoudsmanagementsysteem. Data is hierdoor altijd realtime inzichtelijk en ABC: Actueel, Betrouwbaar en Compleet. 

Risico- en data gestuurde onderhoudsmethodieken

Bij beheer en onderhoud komt u voor keuzes te staan. U kunt uw onderhoudsbudget namelijk maar één keer uitgeven. Met onze risico- en data gestuurde rapportages en verbetervoorstellen helpen we u om vastgestelde gebreken en risico’s te prioriteren. En slimme, toekomstbestendige onderhoudskeuzes te maken. Voor de korte en de lange termijn. We adviseren u over de verschillende mogelijke herstelopties en de voor- en nadelen daarvan. Hierbij zoeken we altijd naar een optimale balans tussen prestatie, kosten en risico’s. 

P1900095
Nieuwbouw Churchillbrug Leiden

Kwaliteit en service

Bij het beheer en onderhoud van bruggen komen veel disciplines samen. Dit maakt het werk uitdagend en complex. U kunt deze taak met een gerust hart aan ons toevertrouwen. Wij ondersteunen onze klanten namelijk met multitechnisch vakmanschap. Onze gekwalificeerde monteurs zijn opgeleid tot echte allrounders. Ze hebben kennis van zowel mechanica, hydraulisch als elektra. Hierdoor zijn ze in staat verder te kijken dan 1 vakdiscipline en alle onderhoudswerkzaamheden zelfstandig bij de hand te nemen. Dat scheelt tijd, omdat we niet afhankelijk zijn van derde partijen. Is extra vakkennis van buitenaf nodig of gewenst? Dan hebben we erkende specialisten binnen ons netwerk. 

Storing of calamiteit: 24/7 service

Bij een storing of calamiteit is altijd haast geboden. Onze storingen- en calamiteitendienst staat daarom 24/7 voor u klaar. We zijn snel (binnen 30 tot 60 minuten) ter plaatse om de storing of calamiteit veilig en vakkundig op te pakken. Al onze monteurs beschikken hiervoor over een volledig ingerichte servicebus. Is het probleem niet direct oplosbaar, dan stellen zij de situatie veilig. Al het benodigde afzettingsmaterieel hiervoor is direct inzetbaar vanuit de servicebus of onze werkplaats. Ook hebben wij gecertificeerde verkeersregelaars in dienst.

image00002

Na het constateren van de lekkage is Griekspoor, met de start van het nieuwe vaarseizoen in zicht, zeer voortvarend te werk gegaan. Binnen no-time lag er een plan van aanpak op tafel voor een spoedreparatie. Griekspoor verzorgt al jaren het beheer en onderhoud van deze brug, in zo’n situatie pluk je daar de vruchten van. Ze wisten direct wat er aan de hand was én hoe het opgelost moest worden. Ik kan niet anders zeggen dan een topprestatie.

Ron de Lange, Directievoerder Gemeente Haarlemmermeer

Inspecties

Griekspoor voert inspecties van civieltechnische werken uit volgens de norm NEN 2767-4. Met deze methode onderwerpen we uiteenlopende objecten in het buitengebied aan een objectieve, visuele inspectie. De meting geeft een conditie- en verzorgingsscore van het object: een goede basis voor het onderhoud op basis van een meerjarenplan en voor periodieke monitoring.