Renovatie

Speelplaatsen: renovatie

Soms is een speelplaats door achterstallig onderhoud in slechte staat. Of de locatie voldoet niet meer aan de vraag door veranderende leeftijdsopbouw in de buurt. Vaak biedt het opstellen en uitvoeren van een renovatieplan dan uitkomst. Griekspoor renoveert speelplaatsen in alle soorten en maten. Als sprake is van herontwerp, houden we rekening met de leeftijd en zo mogelijk de eigen wensen van de gebruikers. Zo mogelijk hergebruiken we ondergronden en toestellen. Als dat niet kan, leveren we toestellen van alle A-leveranciers, of ze nu van kunststof, van hout of van (roestvrij) staal moeten zijn. Aan de hand van specifieke wensen kunnen we ook toestellen zelf ontwerpen en in onze eigen werkplaats produceren. Het resultaat is altijd een zo goed als nieuwe, speelveilige en vandalismebestendige speelplaats.

Wij hebben alles in huis voor een succesvolle renovatie. Als de valdempende ondergrond niet aan de eisen van de tijd voldoet vervangen we die ook, net als het omringende straatwerk en eventuele beplanting. Ook het omzetten van kolken en/of vernieuwing van het hekwerk behoren tot de mogelijkheden. Reparatie en assemblage van speeltoestellen vindt zoveel mogelijk in de werkplaats van Griekspoor plaats, zodat de bouwtijd op locatie zo kort mogelijk. Na de renovatie kunnen wij de speelplaats periodiek inspecteren, beheren, onderhouden en wanneer nodig repareren.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is één van onze speerpunten. Bij de renovatie van nieuwe speelvoorzieningen staat circulariteit voorop. Vaak kunnen we bestaande toestellen of ondergronden hergebruiken. Wij bieden duurzame oplossingen die de kwaliteit en daarmee ook de levensduur van speeltoestellen verlengen. Griekspoor heeft het ISO14001 milieucertificaat. Dat betekent dat we continu op zoek zijn naar betere en duurzamere oplossingen. Dit doen we door jaarlijks te controleren of onze leveranciers en producten nog voldoen aan onze milieustandaarden. Ook brengen wij onze CO2-uitstoot in kaart en hebben sinds 2017 de maximale trede van de CO2-certificering.

Kwaliteit en service

Onze vaste medewerkers zijn met de maximale 2 sterren van Stichting Veilig Spelen gecertificeerd. Wij onderscheiden ons niet alleen door gegarandeerde kwaliteit maar ook door service, korte lijnen, flexibiliteit in de uitvoering en hoofdaannemerschap.