Beschoeiing en damwanden

Bescherming van uw oevers en bruggen

Een beschoeiing is een afbakening van waterkanten. Het doel van een beschoeiing is om de oever te beschermen tegen de nadelige invloeden van het water. Een damwand wordt gezet als het hoogteverschil tussen water en land groot is. Aanvaarbeveiligingen en meerpalen laten de scheepvaart remmen en aanmeren en dienen vooral als aanvaarbescherming voor bruggen. Griekspoor werkt voor het aanbrengen van beschoeiingen, damwanden en meerpalen waar mogelijk met hardhouten producten met FSC®-keurmerk.

Ruimtewinst

De afbakening van het water langs een perceel kan ook extra ruimte opleveren, niet alleen in de publieke maar ook in uw private ruimte. Loopt uw tuin bijvoorbeeld schuin af naar het water, dan kunnen wij een beschoeiing plaatsen op de grens van water en land. De beschoeiing heeft dezelfde hoogte als de grond waar het water aan grenst. De aflopende gedeeltes vullen we daarna aan met grond, waardoor meer vierkante meters ontstaan. Ook bij het vervolgens aanleggen van steigers kan Griekspoor u van dienst zijn.

Duurzaam, geluidsarm en ecologisch

Wij gebruiken uitsluitend materieel dat voldoet aan de laatste milieueisen. Onze medewerkers zijn gecertificeerd op niveau 1, 2 of 3 volgens de Wet Natuurbescherming voor uitvoering van werkzaamheden rond flora en fauna.

Kwaliteit en service

Vakwerk, service, nazorg en betrouwbaarheid in planning is de kwaliteit die wij standaard bieden dus ook bij de installatie van beschoeiïngen, damwanden en meerpalen. We inspecteren, beheren en geven advies. Wij onderscheiden ons niet alleen door gegarandeerde kwaliteit maar ook door service, korte lijnen en flexibiliteit.