Categorie
Spelen, Sport en recreatie

Project: Het renoveren en herinrichten van sportstrook Venserpolder in Amsterdam Zuidoost

Opdrachtgever: gemeente Amsterdam

Uitvoeringsperiode: Oktober/november 2021

Een industriële look

Amsterdam Zuidoost is volop in ontwikkeling. Gemeente Amsterdam heeft samen met een aantal andere partijen die actief zijn in dit stadsdeel het ‘Masterplan’ gemaakt, met als doel een veilig, dynamisch, divers, sterk en zelfbewust Zuidoost waar het fijn is om te werken en te wonen. Onderdeel van dit plan is het aantrekkelijker maken van de speel- en sportplekken in de openbare ruimte. In opdracht van de gemeente Amsterdam hebben wij sportstrook Venserpolder in zijn geheel gerenoveerd met als eindresultaat een integraal sport- en spelstrook.

 

Herinrichting

Allereerst hebben wij de bestaande toestellen gedemonteerd en waar nodig gerepareerd: de fitness en calisthenics toestellen, de pingpongtafel en de interactieve dans- en beweegboog. Hierna moest het nodige grondwerk verricht in verband met de nieuwe indeling en ter voorbereiding op het aanleggen van betonplaten. Het gebruik van betonplaten geeft de locatie een industriële look en maken van het pannaveld, de dans- en beweegboog, fitness- en calisthenicstoestellen een geheel. De Mulch vloer (rubbersnippervloer) wordt als laatste aangelegd om de locatie veilig te maken. De Mulch vloer is uitermate geschikt als ondergrond onder sporttoestellen; weersbestendig, valdempend en daarmee veilig en plezierig in gebruikt.

 

Mede dankzij de herinrichting van het gebied en de aanvulling van enkele sporttoestellen kunnen de omwonenden, van jong tot oud, hier weer volop terecht om te sporten en te spelen.