Categorie
Renovatie, Spelen

Project: Speeltoestel Albert Verweystraat Alphen aan den Rijn

Opdrachtgever: gemeente Alphen aan den Rijn

Uitvoeringsperiode: maart 2022

Op de speelplek aan de Albert Verweystraat in Alphen aan den Rijn schittert sinds deze week weer een prachtig speeltoestel.

 

Begin dit jaar moest de brandweer ter plaatse komen voor een brand op de Albert Verweijstraat. Vandalen hadden diverse kerstbomen verzameld, naar het speeltoestel gebracht en vervolgens in brand gestoken. Het zorgde voor flink wat vlammen en een compleet verwoest speeltoestel. Door de brandschade konden kinderen geen gebruik meer maken van het speeltoestel. Daarom is deze destijds direct deze verwijderd.

 

Voorkeur kinderen

Kinderen uit de buurt mochten meedenken over het nieuwe speeltoestel. In een enquête die vanuit de gemeente is verstuurd, konden zij aangeven welk speeltoestel hun voorkeur had. Het speelkasteel met wachttoren en track-ride (kleine kabelbaan) heeft de meeste stemmen gekregen.

Naast het plaatsen van dit nieuwe speeltoestel, hebben we ook de valondergrond vervangen. De zwart rubbertegels die als valondergrond diende hebben plaats gemaakt voor groen kunstgras. Het straatwerk rondom de speelplek is hersteld en het bankje en de prullenbak zijn teruggeplaatst.