Categorie
Nieuw ontwerp en aanleg, Renovatie, Spelen

Project: renovatie en herinrichting speelplein dr. Van Haeringenplantsoen Nieuw-Vennep

Opdrachtgever: gemeente Haarlemmermeer

Uitvoeringsperiode: februari, maart, april 2022

De nieuwe inrichting van deze locatie heeft veel verschillende sport – en speeluitdagingen

Het speelplein gelegen in het dr. Van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep is door Griekspoor gerenoveerd. Voor ons een thuiswedstrijd die we hebben uitgevoerd in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer. Het ontwerp is tot stand gekomen aan de hand van participatie tussen de buurtbewoners en Kompan. Wij zijn verantwoordelijk geweest voor de realisatie.

 

Het speelplein bestond uit een geasfalteerd basketbalveldje, een trapveldje met kunstgras en er stond een combitoestel. Allereerst zijn de oude toestellen weggehaald. Daarna is er het nodige grondwerk worden verricht ter voorbereiding op de nieuwe indeling. Zo is onder andere het asfalt verwijdert, en omdat het zgn. schoon asfalt betreft kon dit afgevoerd worden voor hergebruikt.

 

De nieuwe inrichting van deze locatie heeft veel verschillende sport – en speeluitdagingen.  Er is een speelplekje met schommels, een duikelrek en een combinatietoestel die geplaatst zijn op een kunstgras valondergrond. Ook is er een outdoor fitnessplek gecreëerd en een multifunctioneel sport- en speelveld. Een multifunctioneel sport en speelveld is, zoals de naam het al zegt, een veld van kunstgras dat voor meerdere sporten en spellen gebruikt kan worden. Basketbal of voetbal zijn sporten die onder andere beoefend kunnen worden. Na het aanleggen van de verschillende sport- en speelplekken is de grond rondom ingezaaid met graszaad. Ook hebben wij gezorgd voor een aansluiting naar het fitnessveld van tegelverharding en een tegelrand aangelegd naast het veld.

 

Dankzij de herinrichting van het speelplein en de aanvulling een fitnessplek kunnen de omwonenden, van jong tot oud, hier weer volop terecht om te sporten en te spelen.