Categorie
Bruggen en overig
Project:

Schreibrug Delft

Uitvoeringsperiode:

2019 tot heden

Via deze projectpagina houden wij u op de hoogte van de werkzaamheden rondom het project Schreibrug in Delft.

Vanaf 22 november 2019 (intocht van Sinterklaas) is de brug weer toegankelijk voor al het verkeer. Begin januari gaan we verder met de renovatie. Vanaf dan is de brug alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Het brugdek is waterdicht gemaakt (03-03-2020)

Het brugdek is waterdicht gemaakt ten behoeve van een langere levensduur! Er is een waterdichte vlies onder het straatwerk aangebracht. Dit geheel is overlaagd met beton, alvorens er nieuw straatwerk is aangebracht op het brugdek. Deze bestrating is voorzien van een cementgebonden voeg.

Schreibrug is klaar voor sinterklaas (22-11-2019)

Vandaag is de laatste dag van dit jaar dat we aan de Schreibrug werken. De betonsloof is inmiddels aangebracht. We hebben sinterklaas beloofd om de brug zover af te krijgen dat hij op 23 november veilig de brug over kan steken en voor zijn kindervrienden worden de leuningen van de brug aangebracht. Verder hebben we voor de veiligheid bouwhekken neergezet zodat de onderdelen van de brug zijn omheind die nog niet af of begaanbaar zijn. Wij wensen iedereen alvast een onvergetelijke sinterklaastocht en andere feestdagen toe. We zien jullie in januari weer.

Grond gereedmaken voor fundering (06-11-2019)

Vandaag wordt alles gereed gemaakt voor het aanbrengen van de fundering. De beschadigde muur is verwijderd. Zoals te zien op de foto’s is de grond uitgegraven. Daarnaast worden op verschillende plekken de palen van de fundering geboord. Als extra hebben we een mooie overzichtsfoto voor jullie gemaakt.

Reinigen en demontage leuningwerk  (30-10-2019)

De eerste stappen van de renovatie van de Schreibrug zijn uitgevoerd. In deze eerste fotoreeks kun je zien hoe we de brug reinigen. De metselmuur wordt uiteindelijk opnieuw opgebouwd met dezelfde stenen. Als de muur met het opnieuw opbouwen eventueel moet worden aangevuld met nieuwe stenen wordt  zo op basis van de schone stenen de juiste kleur erbij gevonden. Op de laatste twee foto’s is te zien dat het leuningwerk van de brug wordt gedemonteerd. Het leuningwerk wordt gerenoveerd in onze staalwerkplaats in Nieuw-Vennep. Aan het einde van het werk worden ze weer gemonteerd.

We houden u op de hoogte door middel van mededelingen op deze pagina. Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op via het contactformulier onderaan de pagina.