Categorie
Renovatie, Spelen
Project:

Renovatie speelplein Doornenbrug

De renovatie van een speeltuin is een grote gebeurtenis voor de kinderen die in de buurt wonen. Griekspoor maakt dan ook graag deel uit van dit proces om de ietwat saaie, verouderde speeltuin te transformeren in een uitdagende, vrolijke speeltuin waar de kinderen vele gezellige middagen beleven.

Een voorbeeld van een renovatie die Griekspoor van begin tot eind heeft mogen uitvoeren is die van speeltuin Doornenburg in Alphen aan de Rijn. Bij dit project heeft Griekspoor allereerst de oude toestellen weggehaald. Daarna moest er het nodige grondwerk worden verricht. Hieronder viel ook wat leidingwerk, zoals het aanbrengen van drainage en die aansluiten op de bestaande hemelwaterafvoer.

Speeltoestellen

Griekspoor heeft daarna de nieuwe toestellen van Kompan geplaatst en de valondergronden aangebracht. Het ontwerp van de speeltuin is ook door Kompan aangeleverd. De valondergronden hebben felle kleuren en zorgen daarom voor een extra vrolijke uitstraling van de speeltuin. Ook worden de kleuren van de valondergronden slim ingezet, zoals bijvoorbeeld bij het piratenschip is te zien. De blauwe kleur suggereert water, de gele kleur het strand. Alles om de verbeelding van de kinderen te stimuleren en de kinderen te verzekeren van vele uren speelplezier.

Het eindresultaat

Het eindresultaat is een omheinde, vrolijke en uitdagende speelplek, waar de kinderen volop gebruik van maken