Categorie
Nieuw ontwerp en aanleg, Spelen
Project:

Aanleg speeltuin Calorama Noordwijk

Noordwijk beschikt sinds kort over een nieuwe speeltuin in de woonwijk Calorama. Afgelopen vrijdag mochten de kinderen tijdens de opening zelf een naam kiezen voor de speeltuin. Met een grote meerderheid is de naam ‘Calorama Speeltuin’ gekozen. Gedurende het hele project zijn de buurtkinderen betrokken geweest. Maar liefst 40 kinderen namen de uitnodiging aan om mee te denken over de inrichting van de speelplek in maart van dit jaar.

De inrichting

Met de wensen van de kinderen is rekening gehouden. Zo zijn er schommels, een glijbaan, klimtoestellen, een veldje om te voetballen, een wip, een duikelrek en zelfs een plekje om te picknicken. De totale ruimte is gebruikt om de speeltuin in te richten. Ook is de speeltuin helemaal omheind, met slechts één uitgang. Dit maakt het voor ouders van jongere kinderen makkelijker om hun kroost in de gaten te houden.

De aanleg

Griekspoor heeft de toestellen in deze nieuwe speeltuin geplaatst. Alle toestellen zijn gemaakt van het Europese hardhout Robinia. De voetbaldoeltjes heeft Griekspoor in samenwerking met de gemeente ontworpen en zelf geproduceerd, zodat deze goed pasten bij de natuurlijke uitstraling van de speeltuin. Griekspoor plaatst de komende tijd ook nog een aantal bankjes in de speeltuin.

De opening

Tijdens de opening waren onder andere de wethouder Dennis Salman en Jenneke van der Zon, verantwoordelijk voor de speelvoorzieningen in Noordwijk, aanwezig. Zijn toespraak richtte Salman op de in grote getale aanwezige kinderen. Na de officiele opening, waarbij twee kinderen het lint mochten doorknippen, stormden de kinderen de speeltuin in om te spelen.