Categorie
Nieuw ontwerp en aanleg, Renovatie, Spelen
Project:

Circulatie renovatie speelplaats Langeraar

Opdrachtgever:

gemeente Nieuwkoop

BMX-baan

De Gemeente Nieuwkoop wilde bij een bestaande speelplek in een nieuwbouwwijk een Jeu de Boules-baan laten aanleggen. Daarnaast had het al aanwezige trapveldje geen goede afwatering dus moest er grond ontgraven worden. De grond die hierbij vrij kwam hebben we op circulaire wijze verwerkt in een origineel idee van een jonge buurtbewoner. Kevin Griekspoor – projectleider speelvoorzieningen bij Griekspoor – legt uit:

“Een jongetje uit de buurt was altijd met zijn BMX in de weer. Aan de gemeente had hij gevraagd of er niet een BMX-baan kon worden aangelegd. Een leuk initiatief waar alleen grond voor nodig is. Daarnaast heeft Griekspoor de expertise voor het aanleggen van een BMX/Motocrossbaan in huis dankzij BMX-ervaring van onze kraanmachinist en door Lars Griekspoor (marketing creative bij Griekspoor), die professioneel motocross beoefent.”

De circulaire BMX-baan beviel het jongetje goed, aldus Kevin: “We hebben namelijk ook hulp gehad van het jongetje dat het initiatief heeft ingediend: die is nog langsgekomen om de BMX-baan te testen en hij had nog wat kleine puntjes die veranderd moesten worden. Eén helling mocht wel wat hoger bijvoorbeeld. We zijn uiteindelijk heel blij met hoe dit project is uitgepakt en hoe de BMX-liefhebbers hier nu gebruik van maken!”

Trapveldje en Jeu de Boules-baan

Naast de BMX-baan is dus het trapveldje opnieuw aangelegd. Ook is er een Jeu de Boules-baan gemaakt en is het straatwerk vernieuwd. In combinatie met de nieuwe plantenvakken ziet het geheel er weer fris uit en is de speelplaats klaar voor vele uren speel- en crossplezier.