Categorie
Renovatie, Spelen

Project: Mariotteplein Amsterdam

Opdrachtgever: gemeente Amsterdam

Een speeltuin die perfect past bij de omgeving

De speeltuin gelegen aan het Mariotteplein in Amsterdam heeft een grondige renovatie gehad. De speeltuin was redelijk verouderd en daarom toe aan een opknapbeurt. Griekspoor is door gemeente Amsterdam uitgekozen om de renovatie, op basis van het door de gemeente aangeleverde ontwerp, uit te voeren. De uitvoering coördineerde en verzorgde wij van A tot Z, waaronder het grondwerk (grondverbetering), straatwerk, valondergronden, assistentie bij het plaatsen van de beplanting en de afwerking van het terrein.

Het Mariotteplein is een speeltuin midden in de Amsterdamse wijk Middenmeer in Watergraafsmeer, waar kinderen en ouders uit heel Oost naartoe komen. Bij het plan om de speeltuin te renoveren, heeft de gemeente gekozen voor een groenere uitstraling.

 

Het plein is opnieuw ingericht met zowel bestaande als nieuwe toestellen. De bestaande toestellen waarvan de levensduur nog niet verlopen was, zijn gecontroleerd, opgeknapt en op hun nieuwe plek geïnstalleerd. De grond onder de diverse speeltoestellen hebben wij voorzien van een valdempende ondergrond in de vorm van kunstgras of zand. Rond de peuterzandbak en het grote klimtoestel ligt een verhoogde rand om op te zitten. Niet alleen de toestellen zijn hergebruikt, ook bestaande planten en struiken zijn zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, soms op een andere plek. In totaal is het plein voorzien van circa 350m2 extra groen.

Grondverbetering

Maar liefst 18 nieuwe bomen behoren tot het extra groen en deze bomen zorgen er op den duur voor dat in de zomer de kinderen lekker in de schaduw kunnen spelen. Elke boom is geplant met 25m3 UrbanSand, een van de wensen vanuit de gemeente op het gebied van grondverbetering. Naast dat de bomen hierdoor goed groeien, zorgt het UrbanSand ervoor dat het straatwerk niet verzakt.

Op 8 juni is hebben de buurtbewoners de speeltuin officieel geopend. Het is een prachtige speeltuin geworden waar alle buurtkinderen (en hun ouders!) met veel plezier weer komen.