Categorie
Nieuw ontwerp en aanleg, Spelen
Project:

Van ontwerp tot realisatie: nieuwe speelplek in Amsterdam Zuidoost

Belangrijke aspecten:

Het sportveldje geschikt maken voor diverse sporten waaronder basketbal en voetbal. Het pleintje moet natuurlijk volgens de sport- en spelregels worden ingedeeld en dat kan perfect met belijning.

Opdrachtgever: 

gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuidoost

Uitvoeringsperiode:

Oktober 2020

In opdracht van de gemeente Amsterdam heeft Griekspoor de speelplek gelegen aan het Gaasperdammerpad in Amsterdam Zuidoost opnieuw ingericht. Aan de hand van de veiligheidsinspectie bepaalt de gemeente Amsterdam elk jaar opnieuw welke speelplekken er aan de beurt zijn om opgeknapt te worden. Waar mogelijk vernieuwen wij op circulaire wijze. Dat doen wij met onderdelen afkomstig van andere speelplekken binnen Amsterdam.

We ontwerpen en vernieuwen op regelmatige basis speelplekken voor de gemeente Amsterdam. Bestaande toestellen waarvan de levensduur nog niet verlopen is demonteren wij zelf en slaan we vervolgens op eigen terrein op. Indien een speelplek toe is aan vernieuwing, kijken we samen met medewerkers van de gemeente Amsterdam naar de mogelijkheden voor hergebruik van bestaande speeltoestellen. Soms kunnen deze in geheel een tweede leven krijgen, soms in delen. De toestellen die wij in opslag hebben gebruiken we vervolgens voor het opnieuw inrichten van de speelplek.

Van ontwerp tot realisatie

Middels een circulaire manier van inrichten streven wij ernaar speeltoestellen niet na gebruik af te danken maar juist te kijken naar hergebruik en opties na reparatie. Speeltoestellen die eerder op dezelfde speelplek in Zuidoost stonden hebben we opgenomen voor een andere speelplek binnen Amsterdam. Uiteraard volgt na opname en voor het opnieuw plaatsen van deze toestellen een uitgebreide controle en waar nodig repareren wij de toestellen.

Deze nieuwe speelplek in Zuidoost is voorzien van schommels, een groot combinatietoestel (klimtoestel), een veerwip en de ondergrond is voorzien van een nieuwe valdempende kunstgrasondergrond. Naast de speeltoestellen wordt er ook goed naar de omgeving gekeken om een zo’n compleet mogelijk plaatje af te leveren. Er worden door ons ook bijpassende bankjes herplaatst. Deze speelplek kan weer 10 jaar mee!