Categorie
Inspectie en onderhoud, Renovatie, Spelen
Project:

Renovatie speelplek de Vondeltorens

Belangrijkste aspecten:

Circulaire renovatie van het speeltoestel de Vondeltorens in het Vondelpark Amsterdam. In plaats van het volledige verroeste speeltoestel te vervangen, is deze geheel opgeknapt. Ook het hout aan de buitenzijde is hergebruikt.

Opdrachtgever: 

gemeente Amsterdam

Griekspoor heeft een speeltoestel gerenoveerd in het Vondelpark. De Vondeltorens, zoals het speeltoestel wordt genoemd, is recent door Griekspoor vernieuwd. Hierbij zijn de hameitorens gedemonteerd en naar de werkplaats van Griekspoor gebracht. In de werkplaats zijn de torens gereviseerd door deze te stralen, schooperen en nat af te lakken. De torens zijn door het schooperen voorzien van een zink/aluminiumcoating, waarmee de levensduur van het materiaal aanzienlijk verlengd is. Hiermee worden de stalen torens optimaal beschermd tegen corrosie.

Verder is op locatie valzand aangebracht. Het hout aan de buitenkant van de Vondeltorens is gerenoveerd en hergebruikt, het hout binnenin is volledig vernieuwd. Ook het RVS-net is vernieuwd, zodat het toestel weer aan alle eisen voldoet en de komende jaren intensief gebruikt kan worden.

https://youtu.be/ZrfUDtrpwdU