Categorie
Bruggen en overig
Project:

Slijtlaag aanbrengen

Opdrachtgever:

Restaurant Long Island in Hoofddorp

Uitvoeringsperiode:

2019

Bruggen, vlonders en aanlegsteigers van hout, kunststof of metaal zijn meestal voorzien van een slijtlaag. Een slijtlaag zorgt ervoor dat het materiaal daaronder minder snel slijt. Ook biedt een slijtlaag een bepaalde mate van stroefheid, zodat gebruikers het object veilig kunnen gebruiken.

Griekspoor heeft de kennis en kunde in huis om een oude slijtlaag te verwijderen, een nieuwe slijtlaag aan te brengen en een slijtlaag te onderhouden of repareren. Er zijn allerlei soorten slijtlagen, afhankelijk van de gestelde eisen en de levensduurverwachting van het object bieden wij de meest geschikte oplossing. Het slijtsysteem van Griekspoor hardt snel uit en kan op locatie verwerkt worden. De overlast voor de gebruikers is hierdoor minimaal.

Voor het aanbrengen of repareren van een slijtlaag moeten de weersomstandigheden goed zijn. Omdat dit niet altijd het geval is in Nederland, werkt Griekspoor indien nodig met grote tenten die over de objecten heen worden geplaatst. Zo is de neerslag geen bepalende factor meer.

De afgelopen tijd hebben wij dit mooie werk voor vele opdrachtgevers mogen uitvoeren. Hieronder een aantal voorbeelden aan de hand van een fotorapportage.

WZI Zwaanhoek

Het terras bestaat dus uit twee lagen, het bovenste deel en het onderste deel. Deze twee delen worden verbonden door twee trappen. Deze trappen zijn van hetzelfde hout gemaakt als de rest van het terras, waardoor het een mooi geheel vormt. De trappen zijn voorzien van een slijtlaag, waardoor de treden langer mee gaan en de treden minder glad zijn. Ook is in het terras een opslagkast aangebracht. Deze is mooi weggewerkt in het hogere gedeelte van het terras. In deze opslagkast kan het restaurant bijvoorbeeld de kussens voor de loungesets opbergen. Een echte aanwinst voor het restaurant dus, dit terras. Veel ruimte voor zonliefhebbers en tegelijkertijd draagt de materiaalkeuze bij aan de uitstraling van Long Island.

WZI Zwaanhoek
Brug Coolplein Heerhugowaard
Catharijnebrug Haarlem
Klaverbrug Leiden
Brug President Hoofddorp
Brug Vivaldi Nieuw-Vennep