Voetgangersbrug hoofddorp zo goed als nieuw!

Voetgangersbrug Hoofddorp zo goed als nieuw

Deze voetgangersbrug is weer veilig begaanbaar dankzij de renovatietechnieken van Griekspoor. In het kader van circulair bouwen zijn zoveel mogelijk onderdelen opnieuw ingezet. Andere onderdelen die niet meer geschikt waren zijn vervangen.

Na inspectie bleek dat een voetgangersbrug in Hoofddorp, Toolenburg toe was aan renovatie. De balusters van de brug waren zeer slecht, de uiteindes van het dek aangetast en er ontbrak een hek.

Nieuwe onderdelen en circulaire inzet

Griekspoor heeft tijdens de renovatie een verscheidenheid aan werkzaamheden uitgevoerd. Het leuningwerk, de vier hekwerken, het dek en de liggerbalken zijn gedemonteerd en afgevoerd. Met behulp van een hogedrukreiniger zijn de brugconstructie en de taludbekleding gereinigd. Ook heeft Griekspoor nieuwe palen aangebracht, de kespen vervangen en nieuwe langsliggers aangebracht.

Het composiet dek is aangebracht inclusief slijtlaag. Hierna zijn de kopschotten aangebracht en is het straatwerk uitgevoerd. Ook het leuningwerk was toe aan vernieuwing. Deze is nieuw gemaakt en de stalen raamwerken zijn hergebruikt. Griekspoor heeft daarnaast vier nieuwe, stalen geleidehekken gemaakt, voor de buitenzijdes van de brug. Het leuningwerk en de geleidehekken zijn geschoopeerd en geconserveerd om zo de levensduur te verlengen. De brug ziet er weer uit als nieuw en is helemaal klaar voor de winter.