Veilig verkeer: ook in uw bedrijf

Waar in uw bedrijf veel verkeer is kunnen onveilige situaties ontstaan. Zeker als de markering en belijning onduidelijk, onvoldoende of onjuist is of zelfs helemaal ontbreekt. Een goed verkeersplan, onderdeel van de RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie), vergroot de veiligheid van uw medewerkers.

Verkeersplan

Iedere organisatie in Nederland is wettelijk verplicht om een Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) te hebben. Hierin staan alle risico’s op het gebied van arbeidsomstandigheden genoemd voor werkgever en werknemer. Het verkeersplan is een belangrijk onderdeel van deze RI&E en geeft antwoord op vragen als: Is er belijning? Worden voetgangers gescheiden van transportmiddelen? Hangen er spiegels bij onoverzichtelijke kruisingen? Komen er naast werknemers ook klanten en leveranciers in het magazijn? Als werkgever en werknemer wil je er natuurlijk alles aan doen om gezond en veilig te werken.

Markeringen verhogen de veiligheid en dragen ook bij aan het efficiënt gebruik maken van een ruimte. Denk hierbij aan parkeerplaatsen: zonder belijning kunnen er minder auto’s geparkeerd worden dan mét belijning. Maar ook laad- en losdocks die zijn gemarkeerd zijn veiliger en zorgen voor minder aanrijdschade.

Advies

Voor alle markering en belijning in uw bedrijfshal of -terrein, magazijn, laad- en losdocks of op uw bedrijventerrein kan Griekspoor u volledig van dienst zijn. Van A tot Z ontzorgen wij u in dit proces. Griekspoor brengt niet alleen de juiste belijning aan, maar geeft ook gericht advies.