Onderhoud valgrond Haarlem

Start onderhoud valondergronden speellocaties gemeente Haarlem

De komende weken gaan we de ondergronden van de openbare speellocaties in de gemeente Haarlem reinigen. Dit doen wij in opdracht van Spaarnelanden. Er wordt gemiddeld 19000 m2 kunstgrasondergrond en 1200 m2 zandondergrond van Haarlemse speellocaties gereinigd en ingestrooid met nieuw instrooizand. Daarnaast worden de openbare zandbakken gereinigd.

Veilige ondergrond

In Haarlem hebben de meeste speellocaties een valdempende ondergrond van kunstgras. Zo’n ondergrond is ingestrooid met kwartszand. Om het kunstgras na een periode van slecht weer en bij de start van de bloeiperiode weer in optimale speelconditie te brengen reinigen we het kunstgras. Dit doen wij door met een speciale machine tot diep in de vezels het vuil/onkruid los te maken en te verwijderen. Daarnaast halen we staand onkruid weg bij de speeltoestellen/tegelranden en borstelen nieuw kwartszand in de kunstgrasvelden voor een fris onderhouden speelplek. Door jaarlijks het zand uit de zandbakken te verversen, blijven ook de zandbakken een veilige én gezonde plek om te spelen. De zand wordt gereinigd door middel van het beluchten, zeven en aanvullen waar nodig.

Weinig overlast

Overlast tijdens de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk beperkt, maar enige hinder kan voorkomen. Per speellocatie duurt het onderhoud max. 2 uur. Tijdens de werkzaamheden kan een speellocatie tijdelijk niet gebruikt worden. De werkzaamheden aan alle speellocaties zullen in totaal ongeveer 4 weken duren.

Wij onderhouden zowel ondergronden als speeltoestellen. Benieuwd wat wij allemaal kunnen betekenen?