Playground Krajicek Foundation

Renovatie Playgrounds Krajicek Foundation

De Krajicek Foundation motiveert jeugd in aandachtswijken om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Zij zetten zich in voor een sportieve, sociale en verbonden samenleving. Samen met haar partners creëert zij letterlijk en figuurlijk ruimte zodat kinderen kunnen sporten, spelen en groeien.

Sinds 2021 is Griekspoor partner van de Krajicek Foundation. “De Krajicek Foundation en Griekspoor hebben allebei een topsportmentaliteit. Op ons eigen werkgebied gaan we allebei altijd voor de beste kwaliteit en het hoogst haalbare,” vertelt Kevin Griekspoor.

De Krajicek Foundation heeft een renovatieprogramma voor verschillende bestaande Krajicek Playgrounds ontwikkeld met financiering. Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg, het onderhoud en de renovatie van speel- en sportvelden. In deze rol hebben wij onder andere Krajicek playgrounds in Zoetermeer, Amsterdam en Den Haag gerenoveerd waarbij de bedrijven Yalp en Nijha de sport- en speeltoestellen hebben geleverd.

Reigersbos, Amsterdam Zuidoost

Leerlingen van het lr. Lely Lyceum hebben het ontwerp van de vernieuwing zelf geschetst. Zo is er meer ruimte voor bestaande sporten gekomen en plek gecreëerd voor nieuwe sporten zoals Baseball5 en calisthenics. Wij deze fitnessplekken voorzien van de valondergrond kunstgras. Ook hebben wij het hele veld opnieuw geasfalteerd. Daarnaast is de Krajicek Playground voorzien van een Urban Dance Ground.

Oranjeplein, Den Haag

Deze bestaande playground is ook grondig gerenoveerd. We hebben een atletiekparcours aangelegd, een minitennisbaan en een basketbalveld. De Krajicek Playground is voorzien van twee tafeltennistafels en een teqball tafel. Daarnaast zijn de velden voorzien van kunstgras en is de belijning geheel aangepast.

Meerzicht, Zoetermeer

Voor de invulling van deze Krajicek Playground, hebben buurtbewoners en gebruikers intensief meegedacht. Zo is het betonnen basketbal- en voetbalveld vervangen voor een apart voetbalveld en een apart basketbalveld, zodat de sporten tegelijkertijd gespeeld kunnen worden.

Wil je meer weten over de Krajicek Foundation en haar projecten? Kijk op www.krajicek.nl