Prinses Irenebrug

Provincie Noord-Holland kiest voor kennis, kunde en ervaring bij renovatie Prinses Irenebrug

De Prinses Irenebrug in Uithoorn vormt de verbinding tussen de provincies Noord-Holland en Utrecht. De aannemerscombinatie MGZ (Mobilis, Van Gelder, De Jong Zuurmond) is in opdracht van de provincie Noord-Holland verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud in perceel Noord-Holland Zuid. Griekspoor is gespecialiseerd in het onderhoud en renoveren van beweegbare kunstwerken en voert als vaste contractpartner van MGZ al vanaf 2018 het onderhoud uit aan de diverse beweegbare kunstwerken in het perceel, waaronder de Prinses Irenebrug. Het uitvoeren van groot onderhoud aan deze brug was voor Griekspoor dan ook een mooie uitdaging. Griekspoor heeft de werkzaamheden in oktober en november dit jaar uitgevoerd, naar tevredenheid van alle stakeholders.

Werkzaamheden

De Prinses Irenebrug was aan groot onderhoud toe. Tijdens dit groot onderhoud is gefocust op de hydraulische installatie, de mechanische installatie, de opleggingen en divers conserveringswerk. De meeste werkzaamheden vonden plaats in de brugkelder. De werkzaamheden buiten zijn uitgevoerd vanaf een drijvend werkplateau opgebouwd uit pontons.

De staalconstructie van de brug is versterkt en geconserveerd. Het brugdek is geconserveerd en de slijtlaag is vervangen. We hebben daarnaast onderhoud gepleegd aan de aandrijving van de brug. De olie in de tandwielkasten van de elektromechanische installatie is vervangen. De tandwielkasten zijn geconserveerd en de pakkingen, aftapkranen en peilglazen zijn vervangen. Daarnaast hebben we twee hydraulische cilinders gereviseerd. Ook zijn de hydraulische slangen en het hydraulische aggregaat vervangen. De brug kan zo weer jaren mee!

Overlast voor omwonenden beperkt

Wij voerden alle werkzaamheden aan de Prinses Irenebrug in eigen beheer uit. Hierdoor zijn we flexibel in de voorbereiding en de uitvoering van de werkzaamheden en hebben wij de kennis van alle vlakken van de werkzaamheden in huis. Zo zijn we in staat om een betrouwbare planning te maken, welke rekening houdt met de omgeving en alle belanghebbenden. Een beheerste planning rondom het groot onderhoud van de Prinses Irenebrug resulteerde in minimale overlast voor de omgeving.

Wij voeren op regelmatige basis renovatie- en onderhoudswerkzaamheden uit aan (beweegbare) bruggen. Hierdoor leveren wij kwaliteit met een korte en beheerste doorlooptijd. Op naar de volgende onderhoudsklus!