Categorie
Belijning, Velocoat
Project:

Velocoat® fietspadbelijning voor in de gemeente Putten

Opdrachtgever:

gemeente Putten

Vraagstelling:

Het aanbrengen van Velocoat® fietspadcoating op bestaande fietssuggestiestroken.

In Putten zijn in opdracht van de gemeente bestaande fietssuggestiestroken door Griekspoor voorzien van Velocoat® fietspadcoating. Een duurzame oplossing die past bij het gekozen asfalt en die met minimale overlast in één dag is aangebracht.

Passende duurzame oplossing

De opdrachtgever heeft er destijds voor gekozen om het asfalt over het gehele wegprofiel in het zwart aan te brengen. Het gebruik van één soort asfalt heeft als groot voordeel dat er geen naad kan ontstaan tussen het rode en zwarte asfalt. Er is namelijk sprake van een homogeen oppervlak. Winterse omstandigheden zorgen niet langer voor scheuren bij de naden. Hierdoor gaat het asfalt veel langer mee. Velocoat® is dan een hierbij passende oplossing. Tests hebben immers uitgewezen dat het slijtvaste Velocoat® probleemloos acht jaar ‘goed’ blijft. Daarnaast blijft door de geringe aanbrengdikte geen waterrand op het asfalt staan.

Binnen één dag, dus geen overlast

De werkzaamheden op een totaaloppervlak van 2430m­­2 zijn binnen één dag uitgevoerd. Nadat het zwarte asfalt na het aanbrengen was uitgedampt, heeft Griekspoor de Velocoat fietspadcoating aangebracht. De aanwezige belijning hoefde niet te worden afgeplakt. Dankzij de assistentie van verkeersregelaars ondervonden verkeer en omwonenden minimale overlast van de werkzaamheden.

De sterkste: Velocoat®

Velocoat® is een sterke fietspadcoating van het materiaal koudsprayplast, die rechtstreeks op de ondergrond wordt aangebracht. De coating is kant-en-klaar in slechts één arbeidsgang, waardoor de weg sneller weer te gebruiken is. Velocoat® is onder andere bij uitstek geschikt voor een functiewijziging van de weg, waarbij – in plaats van twee rijbanen – aan weerszijden van een gedeelde rijbaan twee fietsstroken worden aangebracht.

Velocoat® is:

  • Duurzaam
  • Sterk
  • Snel aan te brengen
  • Goedkoop in vergelijking met andere producten
  • Een garantie voor kwaliteit
  • Na aanbrengen na maximaal 30 minuten weer te berijden
  • Beschermend tegen UV-straling, water en strooizout
  • Preventief wat betreft scheurvorming