Categorie
Beheer en onderhoud, Bruggen en overig

Project: Sandtlaanbrug Katwijk, revisiewerkzaamheden

Opdrachtgever: Gemeente Katwijk

Uitvoeringsperiode: Januari 2022

Soepel verloop

Begin januari van dit jaar hebben wij, in opdracht van de Gemeente Katwijk, revisiewerkzaamheden aan de Sandtlaanbrug uitgevoerd. De Sandtlaanbrug is een ophaalbrug over het Additioneel Kanaal in Katwijk aan den Rijn. Wij zijn verantwoordelijk voor het periodiek onderhoud en onze storingsdienst is 24/7 beschikbaar voor het geval de brug in storing schiet.

 

Na inspectiewerkzaamheden is geconcludeerd dat enkele onderdelen zijn aangetast door slijtage en zijn verouderd. De veerbuffers, heugelstangen en het schamelstel zijn gereviseerd en vervolgens weer gemonteerd. Voor het vaarverkeer is de brug enkele weken gestremd geweest. Voor het wegverkeer was er ten tijde van de (de)montagewerkzaamheden een tijdelijke hinder voor één rijbaan en was het voet- en fietspad afgesloten. Verkeersbegeleiders stonden op locatie om het verkeer in goede banen te leiden.

 

Ronald Hooijmans, Projectvoorbereider en Civieltechnisch Kunstwerkbeheerder Gemeente Katwijk: “De Sandtlaanbrug is de enige brug die Katwijk aan de Rijn en Rijnsburg met elkaar verbindt. Het is daarom belangrijk dat de brug goed onderhouden wordt, Griekspoor zorgt daarvoor. Zoals elke brug staat de Sandtlaanbrug dag en nacht bloot aan allerlei weeromstandigheden. Dat het een beweegbare brug is, maakt ‘m extra kwetsbaar. Daarom is het noodzakelijk dat onderdelen op den duur gereviseerd of vervangen worden. Dankzij de kennis van Griekspoor zijn de revisiewerkzaamheden soepel verlopen.”