Categorie
Renovatie, Spelen, Valondergronden

Project: Renovatie speelvoorziening Funenpark

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam

Het Funenpark in Amsterdam is klaar voor jarenlang speelplezier  

Na een uitgebreide renovatie is het Funenpark in Amsterdam weer helemaal klaar voor jaren speelplezier! Het Funen, een moderne woonwijk in het oostelijke deel van het centrum van Amsterdam, staat ook wel bekend als het Funenpark. Deze autoluwe wijk heeft een open en groen karakter met een centraal park. Dit park en de speelvoorziening gelegen in het park waren toe aan een opknapbeurt om beter in het moderne en duurzame uiterlijk van de wijk te passen. 

 

In opdracht van de Gemeente Amsterdam heeft Griekspoor, in samenwerking met partner Unimat, een nieuwe mulchvloer aangelegd. Deze mulchvloer vormt de basis voor de nieuwe speeltoestellen. De speelplek is een groot en bijzonder speelparadijs geworden. De speeltoestellen in zeevaardersthema liggen op verschillende eilanden met elk hun eigen speelthema en een daarbij passende kleur mulchvloer. 

 

De speelvoorziening is niet alleen voorzien van een nieuwe mulchvloer, maar heeft een hele opknapbeurt gehad. Zo hebben we een rubber gietvloer aangelegd, het zand in de zandbakken ververst en de houtsnippers ververst. 

 

Duurzaam  

Een mulchvloer is een rubbervloer waarbij grote rubber snippers aan elkaar zijn vastgelijmd. Dit geeft, in tegenstelling tot een traditionele rubber gietvloer waarbij de rubber korrels naadloos worden gegoten, een natuurlijker en speelser uiterlijk welke goed bij het uiterlijk van het Funenpark past. Een mulchvloer kan worden aangelegd ter vervanging van een (hout)snipper ondergrond. In tegenstelling tot vloeren van natuurlijke materialen, verteert een mulchvloer niet en blijft de valdemping langdurig op pijl. 

 

Comfortabele speelbeleving 

De vloer heeft een valdempende werking, wat de veiligheid ten goede komt. Daarnaast blijft een mulchvloer koeler en heeft dit een goede waterdoorlatendheid. Hierdoor blijft het speelcomfort hoog, zelfs tijdens de warme zomermaanden en regenbuien. De waterdoorlatendheid van de vloer voorkomt de vorming van plassen en gladheid, wat bijdraagt aan een veilige en comfortabele speelomgeving.