Grand Prix MX2 Assen

Positief gevoel voor Lars Griekspoor in Grand Prix MX2 in Assen

Lars Griekspoor van Team Griekspoor heeft een goed gevoel overgehouden aan de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Assen. Griekspoor finishte op een 23ste en 24ste plaats in de manches, wat hem in het dagklassement een 25ste plaats opleverde.

Na zijn debuut in Lommel stond Lars afgelopen weekend aan de start in Assen. Deze wedstrijd werd verreden op het speciaal aangelegde circuit op en rondom het wegracecircuit in Assen.

Tijdens de trainingen had de KTM-rijder meteen een goed gevoel en dit gaf veel vertrouwen voor de kwalificatieheat. Helaas ging het rijden daarin niet goed, Griekspoor kende een slechte start en kwam niet in zijn ritme waardoor hij niet verder kwam dan een 25e plaats.

Tijdens de eerste manche op zondag nam Lars een goede start en kon hij goed meekomen in de top twintig. Het rijden ging lekker en ook de snelheid van Griekspoor was goed. Echter kwam Lars in aanraking met een andere rijder waardoor hij van buiten de top dertig aan een inhaalrace moest beginnen en zich nog helemaal terug knokte naar de 23e plaats.

In de tweede manche reed de KTM rijder van Team Griekspoor opnieuw lange tijd binnen de top twintig. De snelheid was goed en het rijden ging makkelijk maar omdat Lars te lang achter een andere rijder bleef hangen kregen de rijders achter hem de aansluiting en door wat fouten viel hij hierdoor terug naar de 24e plaats.

“Na Lommel was Assen mijn tweede Grand Prix en de eerste in eigen land. In Lommel was alles nieuw en probeerde ik er zoveel mogelijk van te leren en te genieten. In Assen wou ik vooral werken aan mijn snelheid, dat is gelukt, alleen had ik gehoopt op betere resultaten,” aldus Lars na afloop.

Aankomend weekend staat Lars aan de start bij het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Arnhem. De week erna neemt hij deel aan de laatste Grand Prix van het seizoen  in Imola, Italie.

Bron: Motorcrossplanet