Nieuwbouw Churchillbrug Leiden

Griekspoor voorziet personeel van gratis zonnebrandcrème

Griekspoor voorziet zijn werknemers sinds kort van gratis zonnebrandcrème. Zo beschermt het civieltechnisch bedrijf uit Nieuw-Vennep de werknemers tegen schadelijke UV-straling van de zon tijdens werkuren.

Het FNV pleit al langer voor de bescherming van werknemers die buiten in de volle zon werken. Buitenwerkend personeel heeft volgens het FNV namelijk 4 tot 5 keer zoveel kans op huidkanker dan mensen die binnen werken. UV-straling, met name door de zon, is de belangrijkste oorzaak van deze ziekte. Vandaar ook de vraag van het FNV om werknemers in de buitenlucht te beschermen.

Arbeidsomstandigheden

Vooral in de zomermaanden wordt buitenwerkend personeel langdurig blootgesteld aan schadelijke UV-straling. UV-beschermende kleding is hiervoor niet voldoende. Het gebruik van zonnebrandcrème is nog niet verplicht, maar Griekspoor hecht veel waarde aan de arbeidsomstandigheden en het welzijn van het personeel. Om hen te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van blootstelling aan de zon, biedt het bedrijf de medewerkers dan ook gratis zonnebrandcrème aan.

Eigenaar Frank Griekspoor: “Ons personeel voorzien van zonnebrandcrème is het minste wat we kunnen doen om hen zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon. Wij zien zonnebrandcrème als een belangrijke veiligheidsmaatregel op de werklocatie. Je zet je personeel ook niet aan het werk zonder veiligheidsschoenen, een veiligheidsbril of een helm tegen bijvoorbeeld vallende voorwerpen of stofdeeltjes in de ogen. De zon kan op lange termijn ook gevaarlijk zijn. Daarom hebben wij het gebruik van zonnebrandcrème toegevoegd aan ons beleid.”