Persbericht

Persbericht Oldebroek

Persbericht: Nieuw Vennep, 05-04-2018

Lars Griekspoor in de top 20 in sterk bezette Dutch Masters in Oldebroek

Lars Griekspoor van Team Griekspoor heeft in de eerste manche van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek een sterke wedstrijd gereden waarin hij als achttiende over de finish wist te komen. In de tweede manche kon Lars niet goed in zijn ritme komen waardoor het rijden hem veel energie kostte en hij niet verder kwam dan een achtentwintigste plaats.

Na de teleurstellend verlopen eerste Dutch Masters of Motocross in Markelo stond op paasmaandag de tweede wedstrijd gepland op het prachtige circuit “de Bargen” in Oldebroek, een circuit dat slechts enkele malen per jaar geopend is voor wedstrijden. In de tijdtraining had Lars meteen het goede gevoel maar doordat hij wat foutjes maakte en het druk was op de baan moest hij genoegen nemen met een 31e tijd.

Bij de start van de eerste manche kwam Griekspoor slecht weg maar wist op zijn KTM machine meteen in de beginfase veel plaatsen goed te maken. Het rijden ging lekker en hierdoor wist de rijder uit Nieuw-Vennep lange tijd stand te houden op een zestiende plaats. In de slotfase moest hij nog twee plaatsen prijsgeven waardoor hij als 18e over de finish kwam.

De start van de tweede manche was beter, alleen kon hij nu niet lekker in zijn ritme komen. Dit zorgde ervoor dat hij veel energie verloor en hij in het tweede deel van de wedstrijd plaatsen verloor. Door een aantal fouten kwam hij niet verder dan een achtentwintigste plaats.

De derde wedstrijd meetellend voor de Dutch Masters of Motocross is op 6 mei in Mill. Aanstaande zondag zal Lars starten in het Open Nederlands Kampioenschap in Heerde.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250cc Oldebroek:

1 Jago Geerts 47 pnt

2 Calvin Vlaanderen 47 pnt

3 Thomas Covington 34 pnt

4 Adam Sterry 34 pnt

5 Jed Beaton 34 pnt

28 Lars Griekspoor 4 pnt