Ophaalbrug gemeente Delft

Onderhoud ophaalbrug Gemeente Delft

Vanuit de raamovereenkomst voor het onderhoud van kunstwerken voor Gemeente Delft, renoveert Griekspoor de ophaalbrug ter hoogte van de Hoornse kade en Buitenwatersloot. De naastgelegen jachthaven DWSV maakt veel gebruik van de brug.

 

“Wij zijn goed in het onderhoud van vaste en beweegbare bruggen. Met de raamovereenkomst voor het onderhoud van kunstwerken voor Gemeente Delft wordt dit nogmaals onderstreept. Binnen dit contract hebben we eerder de Kleine Oostpoortbrug gerenoveerd”, vertelt projectcoördinator Thijs Baalbergen. 

 

Wij zijn op 1 mei gestart met de werkzaamheden aan de damwand van de ophaalbrug voor fietsers, voetgangers en gemotoriseerd bestemmingsverkeer. Deze damwand wordt aan beide kanten van de brug geheel vervangen en wordt opgebouwd met hout dat met het FSC®-keurmerk gecertificeerd is. We vervangen ook de slijtlaag van de brug. 

 

Mede door de handmatige bediening van de brug met een handlier, moet het bedienbordes uiteraard een veilige plek zijn. Hiervoor brengen we een nieuw bordes met stalen leuningen aan. De stalen delen en brugliggers worden geconverseerd en geschilderd. We voeren diverse verbeteringen door aan het bewegingswerk van de brug, zodat deze de komende jaren weer probleemloos functioneert. Alle werkzaamheden zullen eind mei gereed zijn.