Interview Lars

Lars tweede in het Open Nederlands Kampioenschap 500

Lars Griekspoor van MX Team Griekspoor is in de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap 500 op een tweede plaats geëindigd. Hij kwam dichtbij de titel maar uiteindelijk miste hij hem net tijdens de laatste wedstrijd in Westerbork. Voor aanvang van de laatste wedstrijd van het kampioenschap, op zondag 11 oktober 2020 in Westerbork, wist Lars dat hij vijf punten of meer moest behalen om de eerste plek te bemachtigen. De dag begon positief met een tweede tijd in de tijdtraining. Bij de start van de eerste manche kwam Lars goed weg en dook op een derde plaats de eerste bocht in.

Lars Griekspoor: “We hebben met de top vier gedurende de wedstrijd een mooie strijd gehad. Eenmaal op een tweede plaats aangekomen, ging het rijden goed en ik leek wat terrein te winnen op de leider maar helaas kwam ik toen ten val. Hierbij ging (te)veel tijd verloren om nog kans te maken op de overwinning waardoor ik de eerste manche op een tweede plek eindigden.”

Alles kwam aan op de laatste manche, maar helaas kwam deze er niet omdat de organisatie besloot deze af te lasten. Lars: “Naar mijn idee was dit een vreemde keuze gezien de omstandigheden. Het regende veel maar de baan was nog goed te doen. Het is helaas niet anders. Ik ben tweede geworden in de eindstand. Dit had ik op voorhand nooit verwacht en ik ben heel blij met de progressie die we gemaakt hebben. Wát een jaar. Ondanks dat de Nederlandse titel voor het grijpen lag, ben ik trots op wat we als team hebben bereikt dit jaar.”

Afgelopen juni is de keuze gemaakt om vervroegd over te stappen naar de 500cc klasse. De voorbereidingen waren kort, maar productief. Eind juli begon het seizoen en boven verwachting streed Lars mee om de Nederlandse titel. Lars: “Samen met Peter Herlings bleef ik mijzelf iedere week verbeteren. Zuur dat we het kampioenschap niet hebben gewonnen maar blij met de progressie.”

Daguitslag ONK 500 Westerbork:
1 Kay Ebben
2 Lars Griekspoor
3 Freek van der Vlist
4 Rene de Jong
5 Wesley Schepers

Eindstand Open Nederlands Kampioenschap 500:
1 Kay Ebben 216 Pnt
2 Lars Griekspoor 206 Pnt
3 Greg Smets 194 Pnt
4 Rene de Jong 185 Pnt
5 Micha Boy de Waal 180 Pnt

Meer informatie: www.teamgriekspoor.nl