Lars Griekspoor motorsport

Lars Griekspoor rijdt aankomend weekend MXGP van Oss

De MXGP-motorcross die aankomend weekend (17 en 18 juli) gepland staat op circuit de Witte Ruysheuvel in Oss gaat door. Lars Griekspoor van Team Griekspoor: “Aankomende zaterdag de tweede wedstrijd dit seizoen (EK Open), ik kijk er enorm naar uit en ben er klaar voor!”.

Vorig jaar heeft Lars tijdens de ongeplande zomerstop de overstap gemaakt naar de 500cc klasse waar hij uiteindelijk op de twee plaats eindigde in het Open Nederlands Kampioenschap 500. Waar hij afgelopen seizoen ook al op het podium heeft mogen staan, strijdt Lars ook dit seizoen voor de Nederlandse titel.

Naast veel trainen heeft Lars dit seizoen één wedstrijd gereden. De eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Arnhem eindigde Lars net buiten de top tien. Wel scoorde hij hiermee belangrijke punten omdat er een zeer sterk deelnemersveld stond. Het was weer even wennen voor Lars die vanwege corona al lang geen wedstrijden meer heeft gereden. Lars: “Ondanks dat er veel onzeker is dit seizoen qua wedstrijden ben ik uiteraard volop aan het trainen. Het kan zomaar zo zijn dat we twee weken van tevoren horen dat een wedstrijd doorgaat. Dan moet je er natuurlijk wel staan.”

“Inmiddels is er bekend dat de wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap na de zomerstop weer van start gaan. Er staan nu zo’n 7 ONK’s gepland, startende op zondag 29 Augustus. De gezonde spanning en druk die komt kijken bij een wedstrijd brengt tot een andere focus met zich mee dan tijdens het trainen. Maar nu eerst alle focus op aankomend weekend.”