Lars aan het rijden in het voorseizoen

Lars Griekspoor boekt progressie in het voorseizoen

Lars Griekspoor van Team Griekspoor heeft zich in de afgelopen weken goed voor kunnen bereiden op de start van de Dutch Masters of Motocross in Markelo. In het voorseizoen reed de door Griekspoor en Moto X Lift ondersteunde rijder vier wedstrijden waarin hij een stijgende lijn door maakte.

Midden februari stond de eerste voorjaarswedstrijd van het seizoen op het programma in het Britse Hawkstone Park. Vanaf het moment dat Lars vorig jaar in juni zijn kuitbeen had gebroken, had hij bijna geen wedstrijden meer gereden. De crosser uit Nieuw Vennep was dan ook naar Engeland afgereisd om wedstrijdritme op te doen. Het deelnemersveld was sterk maar Lars hield zich goed staande en wist als 25ste en 18e over de finish te komen waarmee hij zich verzekerde van een plaats in de superfinale. Hierin nam hij het op tegen de beste rijders ter wereld en kwam als 28ste over de finish.

Een week later reisde hij af naar de internationale wedstrijd in het Franse Lacapelle Marival. Ook in deze wedstrijd komen vele Grand Prix rijders aan de start. Op het harde, technische circuit finishte Griekspoor in beide manches als 21steen had hiermee zijn wedstrijdritme flink uitgebouwd.

In het laatste weekend van februari ging het Open Nederlands Kampioenschap van start in Gemert. Helaas zat het hier tegen met Lars want door omstandigheden kwam hij hier niet tot scoren. Een week later kon hij zijn revanche nemen in de tweede wedstrijd in Boekel. Ondanks dat het circuit bevroren was ging het rijden lekker en begon hij aan de dag met een achtste tijd in de tijdtraining.

Een valpartij in de eerste manche gooide echter roet in het eten waardoor de door Griekspoor en Moto X Lift ondersteunde rijder niet verder kwam dan een achttiende plaats. In de tweede manche maakte hij een sterke indruk en reed hij lang op een vierde plaats. Echter door een aantal dure fouten verloor hij een aantal posities en finishte hij op een negende plaats.

Aankomende zondag zal Lars starten in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo. Ook in deze wedstrijd zal hij het op gaan nemen tegen vele rijders uit het wereldkampioenschap en Europees kampioenschap.

bron: motocrossplanet.nl