Interview Lars Griekspoor

Hoe gaat het met Lars Griekspoor?

Deze week hebben wij gesproken met Lars Griekspoor. Een gesprek over hoe hij de afgelopen weken heeft beleefd, zijn plannen voor de toekomst en zijn leven naast de cross.

Het begin van het seizoen viel samen met de tijd dat het Coronavirus in Nederland kwam. Heb je nog wedstrijden kunnen rijden?
Ik heb twee wedstrijden gereden, een in Engeland en een in Frankrijk. Dit waren ‘pre-season’ wedstrijden om in het wedstrijdritme te komen. Daarna zou het seizoen beginnen, maar het eerste ONK (Open Nederlands Kampioenschappen) was op 1 maart en werd afgelast door de regen. Daarom was ik in Italië, om te trainen. Juist op het moment dat het Coronavirus in Italië werd gedetecteerd en ik bevond me ook nog eens in het zwaar getroffen gebied. We zijn toen snel richting Nederland gekomen. Daarna zijn ook de overige wedstrijden afgelast.

Dan viel er zeker een behoorlijk gat in je dagelijkse routine?
Dat zeker. Maar eerlijk gezegd heb ik me geen moment verveeld. Ik heb al drie jaar een Netflix account, maar heb deze tijdens de Coronatijd nog geen minuut gebruikt.

Waar ben je zo druk mee dan?
Ik werk bij Griekspoor en daar ben ik verantwoordelijk voor de foto- en videocontent voor de website, persberichten en social media. Ik heb veel dingen die al een tijdje in de pijplijn zaten kunnen oppakken en uitzetten. Daarnaast ben ik ook ZZP’er en laat ik mij inhuren door bedrijven die zichtbaarder willen worden op het internet. Ik help hen ook met foto- en videocontent, maar kan bijvoorbeeld ook websites bouwen. Daarnaast ben ik met een maat van de cross starthekken gaan ontwerpen en produceren. Tijdens wedstrijden start iedereen natuurlijk achter een starthek en wij vonden dat tot op heden geen degelijk systeem te koop was om dit te trainen.

 

 

En natuurlijk topfit blijven voor het geval het seizoen toch mocht beginnen.
Ik ben wel veel blijven fietsen en hardlopen. En natuurlijk ook bezoekjes aan de sportschool geweest. Maar een sporter kan niet negen maanden topfit blijven. Daarom heb ik niet te veel gesport, maar vooral mijn conditie op peil gehouden. Mochten er signalen komen dat het seizoen weer gaat beginnen, dan zal ik dat snel opbouwen. Maar voorlopig is er vanuit de bond nog geen duidelijkheid.

Want het zou een seizoen voor je zijn met veel veranderingen toch?
Ja dat klopt! Ik heb sinds dit seizoen een nieuwe trainer/monteur. Dit is Peter Herlings, vader van wereldkampioen Jeffrey Herlings. Een ervaren man, die zijn zoon goed begeleid heeft. Ik kan onwijs veel van hem leren. De voorbereidingswedstrijden in Engeland en Frankrijk gaven me veel vertrouwen in dit seizoen.

Wat zijn je toekomstvisies op het gebied van de Motocross en daarbuiten?
Tijdens de Coronatijd heb ik om me heen gekeken. Ik wil zo snel mogelijk de stap maken naar een hogere klasse (de MX1-klasse, 450 cc). Ik ben daarop aan het trainen en dit gaat al heel goed.

Daarnaast willen ik, mijn broertje en mijn neven binnen nu en 10 jaar de nieuwe generatie topsporters worden die het familiebedrijf van onze vaders voort gaan zetten. Ik haal uit het werken ook veel plezier en voldoening, dus de cross en werk zullen voorlopig naast elkaar blijven bestaan in mijn leven.

Bedankt voor je tijd en ik hoop dat je snel weer wedstrijden kan rijden.
Ja dat hoop ik ook!

Foto_Lars_Griekspoor_Interview_1

Foto_Lars_Griekspoor_Interview_2

Foto_Lars_Griekspoor_Interview_3