I Amsterdam

I Amsterdam

I Amsterdam, het motto van Amsterdam. Wie kent het niet? Vandaag krijgen de letters op het Museumplein een nieuwe bestemming. Een mooi moment om terug te kijken op een project dat Griekspoor heeft uitgevoerd voor de gemeente Amsterdam. De vorige set met letters die op het museumplein heeft gestaan kreeg ook een nieuwe functie. Het kunstwerk ligt nu namelijk bij de Sloterplas in Amsterdam en is door Griekspoor circulair herplaatst als free running parcours.

Free running parcours

De letters, gemaakt van stalen platen, hadden een beperkte levensduur en waren vanwege hun intensieve gebruik afgeschreven. Griekspoor heeft in opdracht van gemeente Amsterdam de letters gerestaureerd en geplaatst. De afgeschreven I Amsterdam letters zijn eerst intensief bewerkt voordat deze hun nieuwe bestemming kregen. Met het oog op circulaire economie en de bewegende stad zijn de letters van 2 meter hoog omgevormd tot free running parcours.

Circulair bouwen

De letters zijn gedemonteerd en vervoerd naar de werkplaats in Nieuw-Vennep waar zij zijn uitgetekend en gerenoveerd. Na renovatie zijn de letters in de spuiterij gestraald, geschoopeerd (zinkaluminium) en nat afgelakt. Na alle werkzaamheden zijn de objecten vervoerd naar de Sloterplas alwaar zij zijn teruggeplaatst in het freerunning parcours.

Benieuwd naar het proces? Bekijk het filmpje.

 

https://youtu.be/kAjNK-S9QaM