Hilverda de Boer

Hilverda de Boer optimaliseert de veiligheid op de werkvloer

Hilverda De Boer is al ruim honderd jaar een prominente bloemenexporteur. Hun distributiecentrum gevestigd in De Kwakel is meer dan 33.000 vierkante meter groot. In samenwerking met civieltechnisch bedrijf Griekspoor is de veiligheid binnen het distributiecentrum verbeterd.

Jacco Griekspoor, bedrijfsleider Verkeersvoorzieningen bij Griekspoor over het project: “Op verzoek van Hilverda De Boer hebben wij een verbeterd verkeersplan opgesteld dat volledig beantwoord aan de actuele situatie in hun distributiecentrum. Dit om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te vergroten en alle ruimte op de werkvloer optimaal te benutten. Een up-to-date verkeersplan is vereist volgens de Nederlandse Arbowetgeving. Waar voetgangers en rijdend materieel in dezelfde ruimte bewegen, is een werkgever namelijk verplicht om ervoor te zorgen dat voetgangers zich veilig kunnen voortbewegen. Met de nieuwe markeringen laat Hilverda De Boer zien dat het serieus invulling geeft aan haar verantwoordelijkheid op dit gebied.”

Een veilige werkvloer

Tijdens een rondleiding door het distributiecentrum lichtte Hilverda De Boer het werk en de werkprocessen uitgebreid toe aan de specialisten van Griekspoor. Ook is toen besproken waar een probleem kon ontstaan en hoe betere markering kon zorgen voor een veilige oplossing. Jan-Dick Schoneveld, operationeel manager bij Hilverda De Boer: “We zijn erg blij met de assistentie van Griekspoor in het verbeteren van onze veiligheidssituatie. Het eindresultaat is een nog veiliger en overzichtelijker distributiecentrum voor onze medewerkers en bezoekers. Griekspoor verrichtte dit werk zeer flexibel, verspreid over meerdere dagen en buiten de productie-uren, zodat ons dagelijks werk er geen overlast van had.”