Schouwen openbare ruimte markeringen

Het schouwen en onderhouden van wegmarkeringen in de openbare ruimte

Een goede wegmarkering is noodzakelijk voor veiligheid in het verkeer. Haaientanden, lijnen, pijlen, nummering, symbolen en andere markeringen zorgen voor duidelijkheid op de wegen. Voor het beheren van het volledige areaal aan wegmarkeringen in de openbare ruimte werken wij met Greenpoint. Greenpoint is een online beheersysteem voor de openbare ruimte waarbij informatie eenvoudig uit te wisselen is met de betrokken partijen.

Schouwen en onderhouden

Met Greenpoint kunnen wij tot op de haaientand nauwkeurig inzoomen op de staat van het onderhoud van wegmarkeringen. In Greenpoint leggen we alle informatie over bijvoorbeeld de huidige conditie van wegmarkeringen vast. De conditie van wegmarkeringen stellen we vast tijdens het schouwen, dit doen we een keer per jaar aan het begin van het markeerseizoen. We kijken dan alle markeringen na, zowel de figuraties (haaientanden e.d.) als de belijning. Zijn er bepaalde markeringen niet zichtbaar genoeg meer? Dan plannen we hiervoor een onderhoudsronde in waarbij we alleen de markeringen onder handen nemen die in slechtere staat zijn. In Greenpoint leggen we de informatie naar aanleiding van het schouwen vast, en wisselen we informatie uit met onze opdrachtgevers in de vorm van basisplannen, uitvoeringsplannen en rapportages.

Zo zijn onze opdrachtgevers realtime op de hoogte van de actuele staat van de gemeentelijke wegmarkeringen voor, tijdens en na een inspectieronde, maar ook tijdens en na de uitgevoerde werkzaamheden.

Méér dan alleen strepen trekken

Het resultaat? Hoogwaardige wegmarkering en -belijning volgens de laatste richtlijnen. Van fietspaden tot snelwegen. Als specialist in het aanbrengen van markeringen en belijningen hebben we de mensen met de juiste vakkennis en het materieel om onze opdrachtgevers volledig te ontzorgen.