Werkzaamheden RAI Amsterdam

Herinrichting P8 en P9 Amsterdam Rai

In opdracht van de RAI Amsterdam heeft Griekspoor de bocht vanuit P9 richting het Europaplein heringericht, om zo de veiligheid van alle betrokkenen te vergroten. Door een goede samenwerking met de opdrachtgever hebben wij onze werkzaamheden om de evenementenplanning van de RAI heen uit kunnen voeren.

Uitvoering in fasen

Het werk is in twee fasen uitgevoerd om de bestaande weg zo lang mogelijk open te houden om zo min mogelijk overlast voor omwonenden, weggebruikers en andere betrokkenen te veroorzaken. Vanuit P9 komt een eenrichtingsweg naar de uitrit bij Entree L. Afgelopen zomer hebben wij daarom de uitrit bij Entree L al aangepast.

In de eerste fase werd de nieuwe bocht aangebracht. Voor een veiligere doorstroming is gekozen om de nieuwe bocht op een andere locatie aan te leggen, verder van het bestaande terras en de gebouwen. Hiervoor hebben we het huidige straatwerk verwijderd, nieuwe bochtbanden aangebracht, nieuwe straatkolken en putten aangebracht en de puinbaan klaar gemaakt om te kunnen asfalteren.

In de tweede fase is de aansluiting van de Europalaan op de nieuwe bocht aangepast. We hebben het straatwerk  verwijderd en de puinbaan aangebracht, waarna het hele werk in een keer geasfalteerd is.