Groei vraagt om aanpassing op maat

De afgelopen jaren zijn wij als civieltechnisch bedrijf behoorlijk gegroeid. Dat vraagt niet alleen om aanpassingen op het gebied van organisatie en bedrijfsvoering, maar ook om meer kantoorruimte. De bouw van het nieuwe kantoorpand op ons terrein in Nieuw-Vennep is begin november 2020 van start gegaan. Binnen vier maanden heeft De Groot Vroomshoop de prefabricage en bouw gerealiseerd van het twee verdiepingen tellende kantoorpand. De inrichting is verzorgd door Master Totaalinrichting. Het nieuwe kantoorpand grenst aan het originele kantoorpand. Bij het creëren van de verschillende kantoor- en vergaderruimtes is veel gebruikt gemaakt van geluiddempende glas in de wanden en deuren. Hierdoor ontstaat een zee aan licht en het draagt bij aan een open en ruimtelijke verbinding tussen de ruimtes. De grote vergaderruimte kan dankzij paneelwanden makkelijk in tweeën verdeeld worden, zodat er twee groepen mensen ongestoord tegelijkertijd kunnen vergaderen. Tussen de oud- en nieuwbouw wordt nog een serre gebouwd, naar ontwerpt van Enzo uit Nieuw-Vennep. Deze komt als verbindende doorgang tussen beide gebouwen en gaan wij realiseren.

Duurzaam en circulair gebouwd

Gerrit Fokke – Projectleider bij De Groot Vroomshoop: “Niet alleen is de nieuwbouw duurzaam en circulair gebouwd, een groot gedeelte bestaat uit hout. Hout heeft de laagste CO2 -footprint van alle traditionele bouwmaterialen. Het gebouw kan in de toekomst worden verplaatst en bij einde levensduur worden gedemonteerd en hergebruikt. Het gebruik van hout aan de buitenzijde zorgt er daarnaast voor dat het pand goed in de omgeving past.”

Een inrichting met een knipoog naar buiten

Hellen Steltenpool – Interieurontwerper bij Master Totaalinrichting: “Bij het ontwerp van de inrichting is o.a. gekeken naar het type werkzaamheden van Griekspoor. Daar hebben wij de materialen op aangepast. De buitenwerkzaamheden en het robuuste hebben wij bijvoorbeeld terug laten komen in de vloerbedekking in de vergaderruimtes, dit lijkt op kiezelstenen waar mos tussen groeit. Ook de welbekende Griekspoor kleuren komen terug in het interieur. Zo is rood verwerkt in wat meubels en ook groen komt terug in o.a. bureaustoelen en vergaderstoelen. Ook de vergadertafels krijgen een knipoog naar buiten, deze zijn voorzien van een houten onderstel met een licht kleurig blad. In de vergaderruimte en in de pantry pronken op de muur, heel toepasselijk, twee foto’s van twee bruggen.”

Frank Griekspoor: “Wij zijn op zoek gegaan naar een snelle en eenvoudige manier van bouwen omdat de behoefte aan meer kantoorruimte toenam. De circulaire werkwijze en het type bouw van De Groot Vroomshoop sprak ons erg aan. Wij zijn ons ook actief bewust van de uitwerking van onze activiteiten op mens, milieu en maatschappij.

De inrichting hebben we overgelaten aan Master Totaalinrichting. Een lokale organisatie, sterk in het van A tot Z realiseren van projecten. Knap hoe zij onze werkzaamheden hebben vertaald in het interieurontwerp.”