Griekspoor Circulair West

Griekspoor sluit zich aan bij Circulair West

Griekspoor sluit zich aan bij Circulair West. De stichting zet zich in om de economie in de regio sneller circulair te maken.

Circulair West is een stichting die is opgericht door een aantal bedrijven uit de Duin- en Bollenstreek die zich bezighouden met maatschappelijke en duurzame opgaven. De stichting maakt zich sterk voor een economie die efficiënt omgaat met haar materiaalstromen.

Tweede natuur

Griekspoor houdt zich al langer bezig met circulariteit. “Duurzaam is voor ons een tweede natuur”, aldus eigenaar Frank Griekspoor. “Wij vinden het normaal dat je materiaal als staal en hout zoveel mogelijk hergebruikt. Dat is uiteraard de meest simpele vorm van materialen hergebruiken, maar op welke manieren kunnen we dit nog meer doen? Dat achterhalen is een van de hoofdredenen om ons aan te sluiten bij Circulair West. We willen het maximale uit het materiaal halen, elke keer weer. Door ons aan te sluiten bij Circulair West bundelen we de krachten en kunnen we van elkaar leren om zo economie in de regio nog sneller circulair te maken. ”

Renovaties

Leon van Ast van Circulair West is blij met de komst van Griekspoor als partner van de stichting: “Griekspoor is reeds bekend door hun circulaire en duurzame manier van werken. Zo hergebruiken ze vaak diverse materialen bij de renovatie van bijvoorbeeld bruggen, maar ook bij speelvoorzieningen in de openbare ruimte. Door met elkaar de samenwerking te zoeken, dwars door verschillende sectoren heen, leren we van elkaar en komen we erachter wat wel en niet werkt. Zo komen we steeds een stapje dichter bij een volledig duurzame economie.”