Griekspoor renoveert steiger Leiden

Griekspoor renoveert steiger Leiden

De steiger bij de Beestenmarkt wordt gebruikt als opstapplaats voor zowel plezier- als rondvaartboten. Over dit project is al een tussentijdse update geplaatst. De werkzaamheden zijn nu afgerond. Wij willen jullie onderstaande mooie foto’s niet onthouden.

De werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden is zoveel mogelijk rekening gehouden met de belangen van de omliggende bedrijven en bewoners. Het gedeelte voor het bloemenwinkeltje is voor zover mogelijk op de zondag uitgevoerd, omdat het winkeltje dan dicht is. Ook zijn bepaalde werkzaamheden na sluitingstijd van de Rederij Rembrandt uitgevoerd, om ook hier de overlast te beperken.

Bij de renovatie van de brug zijn er verschillende onderdelen vervangen. Dit gaat mede om de hardhouten dwars- en langsliggers. Voor het steigerdek zijn composieten dekplanken gebruikt, waarover een slijtlaag is aangebracht.

Het eindresultaat

Het eindresultaat is een stabiele en goed uitziende steiger die de komende zomer vast vaak gebruikt gaat worden. Zie onderstaande foto’s voor het eindresultaat.