GPS

Griekspoor gaat voor precisie

Sinds kort werkt Griekspoor met een GPS-systeem voor het inmeten van werkterreinen. Dit systeem werkt met coördinaten, waardoor we geen referentiepunt op het terrein nodig hebben. Deze meetpunten kunnen automatisch geladen worden door onze tekenaars. Zij kunnen de referentiepunten van het te maken werk bijvoegen, maar bijvoorbeeld ook de punten waar kabels en leidingen liggen. De uitvoerende ploeg kan dit in hun kraan zien. Het werk op locatie kan beginnen!

We kunnen op deze manier bijvoorbeeld nauwkeuriger inmeten (werk opnemen), uitzetten van een ontwerp / werktekening, een damwand plaatsen, grond afgraven conform ontwerp en direct diepte of markeringen aanbrengen. Zo is er minder kans op fouten tussen de ontwikkeling en de uitvoering en brengen we het ontwerp van de tekentafel tot op de centimeter nauwkeuring in de praktijk.

Met elke ontwikkeling die wij doen, willen wij onze werkzaamheden duurzamer uitvoeren. Deze manier van werken zorgt voor minder verspilling van materiaal en minder werkuren, waardoor de omgeving minder overlast ondervindt.