Reinigen Kokend Heetwater Techniek

Griekspoor gaat voor een nieuwe manier van reinigen

Kunstwerken in de openbare ruimte worden vaak gereinigd door middel van hogedruk. Hoewel dit een effectieve manier is van reinigen, is de hogedruk voor sommige ondergronden niet optimaal. Denk hierbij aan materialen als hout, zandsteen en coatings. Deze kunnen door de kracht van het water beschadigen.

 

Voordelen reiniging met Kokend Heetwater Techniek

Bij Griekspoor beschikken we over splinternieuwe reinigingsunits van Waterkracht die werken met Kokend Heetwater Techniek. Hierbij worden oppervlakten van kunstwerken gereinigd met water van 102 graden. Door het reinigen met de Kokend Heetwater techniek worden algen en schimmels snel verwijderd, maar deze techniek kan ook effectief worden ingezet tegen kauwgom, oude verflagen, roest etc.

 

Momenteel zetten wij deze reinigingsmethode bij diverse projecten in. Onze medewerkers zijn enthousiast: “Het reinigen met deze techniek is makkelijk en scheelt ons veel tijd. Het resultaat is een prachtig, schoon kunstwerk!”

 

Duurzame reiniging

De Kokend Heetwater Techniek is dan ook duurzaam op verschillende manieren. Doordat dit sneller is dan reguliere reiniging, besparen we tot wel 2 liter brandstof per uur. Over brandstof gesproken, onze reinigingsunits werken op HVO 100 brandstof. Deze brandstof bestaat uit verschillende afval- en reststromen, zoals frituurvet en houtpulp en verlaagt de CO2 uitstoot met 90%. Met als extra bijkomstigheid voor de omgeving; de brandstof is biologisch afbreekbaar, bevat geen zwavel en andere schadelijke aromaten en is vrijwel geurloos!