Zandbakken

Global Recycling Day

Wij vinden het belangrijk om zo min mogelijk druk op onze natuur en omgeving te leggen. Samen met opdrachtgevers zoeken we naar innovatieve nieuwe oplossingen om onnodig materiaal- en energieverbruik te voorkomen. Wij bieden met deelvervanging of reparatie dikwijls met veel kleinere ecologische voetafdruk een prachtige oplossing.

Hergebruik materialen

Bij het herstellen van meerpalen met ons meerpalen renovatie systeem, blijft het grootste deel van de soms wel 16 meter lange meerpaal intact. Deze houten meerpalen zijn vaak het meeste aangetast op de plek waar lucht en water zich van elkaar scheiden. We zagen de paal onder de lucht-waterlijn af, waarna we een nieuw bovenstuk plaatsen. Deze verbinden we door middel van een klemconstructie met de onder water afgezaagde paal. Van het afgezaagde stuk meerpaal is vaak de kern nog intact. Alleen de buitenste schil is aangetast. De kern van de meerpaal verwerken we in dan ook in andere producten.

Uiteraard is dit niet het enige. We leveren alleen producten en materialen met het FSC-keurmerk en we passen lokaal geproduceerd olifantsgras toe in ons straatmeubilair.

Groene ambitie

Griekspoor heeft een groene ambitie. We gebruiken niet alleen duurzame materialen, maar we maken ook gebruik van groene energie. Momenteel zijn we bezig ons wagenpark op relatief schone blauwe diesel door elektrisch aangedreven wagens te vervangen. Dit wagenpark wordt opgeladen met zelf opgewekte energie.

Sinds enige tijd nemen wij deel aan Circulair West. Zo zoeken wij naar meer oplossingen om onze reststoffen te hergebruiken, zodat deze kunnen dienen als nieuwe grondstof voor andere projecten.

CO2-bewust certificaat

Griekspoor heeft  het CO2-bewust certificaat niveau 5 in bezit. Dit betekent onder andere dat wij inzicht hebben in ons eigen energie verbruik, CO2 bewust handelen en onze leveranciers bevragen en behalen van de CO2-doelstellingen.

Benieuwd naar onze certificaten en doelstellingen? Kijk op https://www.griekspoor.nl/duurzaamheid/