Duurzame speeltoestellen op speelplein Aalsmeer

Nieuwe duurzame speeltoestellen in de Meertrosstraat Aalsmeer

De Meertrosstraat in Aalsmeer ligt in een nieuwbouwwijk. Hier zijn veel nieuwe bewoners waaronder ook veel jonge gezinnen komen wonen. Deze kinderen willen natuurlijk, helemaal met de zomer voor de deur, buiten kunnen spelen. Griekspoor heeft in opdracht van Kompan nieuwe speeltoestellen inclusief ondergrond aangebracht. De duurzame speeltoestellen zijn van hout en hebben kleurige accenten, wat goed past bij de bouwstijl van de wijk.

Duurzame speeltoestellen

De speeltoestellen die zijn aangebracht in de speelplaats zijn van de houtsoort Robinia. Deze houtsoort werd al vroeg gewaardeerd vanwege zijn duurzame eigenschappen, hardheid en sterkte (Robinia is sterker dan eik). Kinderen beleven hun speelplezier in de Tovenaarsschuilplaats, op de wip van boskevers en op de tweepersoons bijen wip.

Veiligheid

De veiligheid van de kinderen staat voorop als het gaat om de ontwikkeling van een speelplaats. Er wordt rekening gehouden met de demografische kenmerken van de omgeving. Daar worden speeltoestellen op afgestemd en om de veiligheid te waarborgen wordt de juiste valondergrond geplaatst.

 

Griekspoor_duurzame_speeltoestellen_Meertrosstraat_3

Griekspoor_duurzame_speeltoestellen_Meertrosstraat_4

Griekspoor_duurzame_speeltoestellen_Meertrosstraat_5