Griekspoor Renovatie Barendebrug Aalsmeer

Barendebrug Aalsmeer

Op 6 april 2020 zijn we gestart met de werkzaamheden omtrent de Barendebrug. Gedurende de werkzaamheden wordt al het gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Van Cleeffkade. Voetgangers en fietsers kunnen nog wel gebruik maken van het voetgangersbruggetje naast de brug. De planning is dat de werkzaamheden eind augustus zijn afgerond.

Op deze projectpagina houden wij de werkzaamheden bij en informeren u met foto’s gedurende het proces. Ook op www.aalsmeer.nl bij ‘wegwerkzaamheden’ wordt de laatste beschikbare informatie bijgehouden. De kaarten en omleidingsroutes voor de auto’s zijn hier te vinden. Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingsroutes en worden stremmingen aangegeven door middel van borden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het formulier onderaan deze pagina.


Update 05-10-2020

Er wordt op ons terrein in Nieuw-Vennep momenteel hard gewerkt aan het restaureren van de hamei (bovenbouw) van de Barendebrug. De hamei van de Barendebrug wordt in 2 fasen geplaatst. Dit is nodig omdat er nog een aantal onderdelen op maat moeten worden gemaakt die pas na plaatsen van het eerste gedeelte van de bovenbouw kunnen worden ingemeten en gemaakt. Het eerste deel wordt geplaatst op donderdag 22 oktober 2020.Het tweede en tevens laatste deel van de bovenbouw wordt op woensdag 11 en donderdag 12 november 2020 geplaatst. De renovatie van deze brug is dan volledig afgerond.

De brug is op 22 oktober, 11 november en 12 november de hele dag afgesloten voor doorgaand verkeer.

Update BarendeburgUpdate Barendeburg

Brug open per 9 september

Goed nieuws voor het verkeer van en naar het centrum via de Dorpsstraat in Aalsmeer. Woensdag 9 september zal de Barendebrug weer open zijn! Griekspoor heeft de laatste weken hard gewerkt om de brug af te ronden. Helaas nog zonder bovenbouw, maar wees gerust, deze wordt nog dit jaar geplaatst!

update Barendebrug Aalsmeerupdate Barendebrug Aalsmeerupdate Barendebrug AalsmeerBarendebrug hersteld

Update 25-08-2020

Sinds de vorige update is er een hoop gebeurt bij de renovatie van de Barendebrug. De meest in het oog springende voortuitgang is het herstelde metselwerk en de bestrating die is aangebracht op de brug. Daarnaast hebben de eerste fiets- en voetgangers van de brug gebruik gemaakt. Dit komt omdat Griekspoor momenteel bezig is met het renoveren van het naastgelegen voetgangersbruggetje, waardoor de Barendebrug momenteel dient als fiets- en voetgangersovergang.

Griekspoor Renovatie Barendebrug AalsmeerUpdate BarendeburgUpdate BarendeburgUpdate Barendeburg

Bij de renovatie van het voetgangersbruggetje moesten er ook houtrotreparaties plaatsvinden. Hiermee wordt houtrot aangepakt die zich op de lucht-waterlijn bevindt. Onze collega’s zagen het slechte gedeelte van het hout weg en brengen met behulp van bekisting epoxy aan om zo de losse gedeeltes van de palen weer te verbinden. Hierdoor blijven de goede gedeeltes van de palen behouden en herbruikbaar.

Barendebrug hersteldUpdate BarendeburgUpdate Barendeburg

Volgende week is de renovatie van de voetgangersbrug klaar. Dan beginnen we met de laatste werkzaamheden die de Barendebrug nodig heeft om weer gebruiksklaar te zijn. Nog even geduld dus, en dan kunt u weer gebruik maken van de volledig gerenoveerde Barendebrug.

Update 23-07-2020

De laatste 43 m³ beton is succesvol gestort, zie de onderstaande foto’s. De komende weken herstelt Griekspoor het metselwerk en brengen wij de bestrating op de brug aan.
Houd deze website in de gaten voor meer updates over de Barendebrug.

Update 09-07-2020 LET OP! Afsluiting deel Dorpstraat

Op 9 juli worden de brugdekdelen getransporteerd en op de plaats gehesen. Daarvoor wordt een deel van de Dorpstraat afgesloten voor fietsers, voetgangers en automobilisten. De fiets/voetgangersbrug is dus ook niet toegankelijk deze dag! De werkzaamheden starten om 07.00uur en zullen naar verwachting om 15.00uur klaar zijn.

U wordt ook via plaatselijke verkeersborden geïnformeerd over de afsluiting.

Update 15-06-2020 Beton gestort

Het lijkt wat stil maar de ontwikkeling van de Barendebrug gaat achter de schermen door. Op ons terrein in Nieuw-Vennep is het betonstaal aangebracht en vervolgens het beton gestort van het middendek.
Het beton moet nu drogen waarna het middendek begin juli naar locatie wordt getransporteerd. Verdere werkzaamheden worden op locatie verricht.

Griekspoor Renovatie Barendebrug AalsmeerGriekspoor Renovatie Barendebrug AalsmeerGriekspoor Renovatie Barendebrug Aalsmeer_MGriekspoor Renovatie Barendebrug Aalsmeer_KGriekspoor Renovatie Barendebrug Aalsmeer_L

Update 15-05-2020 Nieuwe funderingspalen en doorvaart breedte hersteld

De nieuwe funderingspalen zijn aangebracht. Het brugdek en de oude funderingspalen zijn uit de watergang verwijderd. Hierdoor is de originele doorvaart breedte weer hersteld.

Griekspoor Renovatie Barendebrug Aalsmeer_GGriekspoor Renovatie Barendebrug Aalsmeer_HGriekspoor Renovatie Barendebrug Aalsmeer_I

Update 30-04-2020 Nieuwe palen en beperkte doorvaart

We zijn begonnen met het boren van de nieuwe palen. Er is beperkte doorvaart mogelijk.

De stremming van het vaarverkeer heeft betrekking op week 19 en 20. We communiceren dit ook dag van tevoren via vaarverkeersborden aan de doorgang.