Elektrische vrachtwagen

100% Emissieloos in de Civiele Techniek

Onze opdrachtgevers en wij vinden duurzaamheid en emissieloos werken belangrijk. Dit brengt op de korte termijn voor emissieloze binnensteden, uitdagingen met zich mee.

Emissieloos wagenpark voor Griekspoor

Daarom zijn wij een paar jaar geleden gestart met het inrichten van een emissieloos wagenpark. Zo zetten we momenteel dagelijks elektrische shovels en elektrische inspectievoertuigen in en gaat onze elektrische vrachtwagen Q1 2023 de weg op.

Hyva en Volvo Trucks hebben ons voorzien van een prachtige elektrische vrachtwagen met opbouw. Voor diverse projecten gaat Griekspoor in de loop van 2023 met elektrische werkbussen en elektrische bestelauto’s te werk.

Voordelen elektrisch werken

Griekspoor voert haar werkzaamheden veelal uit in binnensteden en woonwijken. Het werken met elektrisch materieel is voor deze plekken uitermate geschikt. Zo is dit materieel stiller dan hetzelfde materieel dat draait op fossiele brandstoffen en zorgt zo voor een flinke inperking van de overlast. In grote steden worden vervuilende en lawaaiige diesels al niet meer geaccepteerd. Daarnaast is er met het gebruik van elektrisch materieel ook geen sprake van stankoverlast. Deze voordelen zorgen voor een betere en veiligere werkomgeving voor zowel omwonenden als voor onze medewerkers.

Wij vinden het erg belangrijk om de beste oplossingen aan te bieden voor de eisen, wensen en vragen van onze opdrachtgevers en blijven in ontwikkeling op dit gebied. Op deze manier dragen wij bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen en werken we aan een groene toekomst!