Werken bij Griekspoor – interview met Tim

Interview Tim - Vacatures

Wat houdt jouw functie in?
Ik ben magazijnchef en materieel beheerder bij Griekspoor. Ik werk hier nu zeven jaar, waarvan anderhalf jaar in deze functie.  Daarvoor werkte ik als tractor- en heftruckchauffeur.

Magazijnchef zijn houdt in dat je medewerkers voorziet van de juiste spullen, en dat je ook de keuringen van deze spullen verzorgt. Denk daarbij aan materiaal als schroeven, bouten, moeren, maar ook machines. Daarnaast beslis ik ook mee met de directie over de aanschaf van nieuwe spullen.

Hoe ziet voor jou een werkdag eruit?
Ik begin om acht uur ’s ochtends en dan ga ik de voorraden checken. Dan kijk ik of er van alles nog voldoende op voorraad is, of dat ik nog dingen moet bestellen. Daarnaast houd ik me bezig met machines keuren, en zorg ik ervoor dat collega’s spullen weer juist inleveren zoals ik ze aan hen geleverd heb.

Wat vind je het mooiste aan jouw werk?
De diversiteit; ik ben elke dag met andere werkzaamheden bezig. Ik heb ook met allerlei verschillende mensen te maken, en ik vind het fijn dat ik met onze directeur Frank aan tafel kan zitten om de aankoop van nieuw materieel te bespreken. Het voelt goed dat er hier naar je geluisterd wordt.

Wat vind je het mooiste moment van je werkdag?
Als in de namiddag onze mannen terugkomen en ik hen help met de bevoorrading. Het is altijd weer een uitdaging om de beste spullen voor de werknemers te verzorgen, ervoor te zorgen dat alles op tijd op de klus is, en ervoor te zorgen dat alle spullen goed functioneren en ook goed blijven functioneren.

Wat versta je onder topsport in civiele techniek?
Doordat ik mijn collega’s van het juiste materiaal en machines voorzie, zorg ik ervoor dat mijn collega’s hun materieel helemaal goed aangeleverd krijgen. Daarmee zorg ik ervoor dat zij topsport kunnen beoefenen.